ΠΕΝΕΝ: Απεργία την 1η Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά

Tη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για την Παρασκευή, 1η Μαϊου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Η απεργία αφορά τους ναυτικούς με ειδικότητες που υπάγονται στα κατώτερα πληρώματα των πλοίων, που θα βρίσκονται εκείνη την ημέρα σε όλη τη γεωγραφική έκταση και περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά θα υπάρχει την 1η Μάη στις 5.30 το πρωί οργανωμένο κλιμάκιο περιφρούρησης, ενώ αντιπροσωπεία της στις 9 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων εργατών στο Πασαλιμάνι.

Στη συνέχεια μέλη της ΠΕΝΕΝ μαζί με άλλα εργατικά Σωματεία έχουν ανακοινώσει για τις 10:30 το πρωί συγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεία προς τηΝ βουλή.

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Παρασκευή 1η Μαϊου αποφάσισε επίσης η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν) από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Πρωτομαγιάτικη απεργία που εξήγγειλαν τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια να πάρουν μέρος στην απεργία, καθώς πολλά προβλήματα και πολλές διεκδικήσεις μας γίνονται ακόμα πιο επίκαιρα εν μέσω της πανδημίας και των συνεπειών της» αναφέρει σε σνακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.

«Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά στις μέρες μας που απειλούνται εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και αυξάνονται οι ανισότητες.» τονίζει από την πλευρά της η Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαίοι Εφοπλιστές : Όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό από Ν Κορέα και Κίνα

 του Νίκου Μπαρδούνια…. Για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον κλάδο της ναυπηγοκατασκευής από χώρες της Άπω Ανατολής έκανε λόγο η Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε., κ. Cecilia Malmström γεγονός που χαιρετίστηκε, δεόντως, από την Ευρωπαϊκή Εφοπλιστική Ένωση  (ECSA) αλλά και την SEAEurope. Ειδικότερα στο «στόχαστρο» των Ευρωπαίων εφοπλιστών έχουν βρεθεί , οι[…]

Περισσότερα »

Τελεσίγραφο της ΠΝΟ σε ναυτιλιακές εταιρείες

Να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα στα πληρώματά τους έως τις 20 Μαρτίου καλεί όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κρατηθούν τα πλοία «δεμένα» στα λιμάνια. Η προειδοποίηση της ΠΝΟ απευθύνεται προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL LINES, ANEK LINES,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *