Πέντε έργα υποδομής στην αν. Αττική ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Στην έγκριση πέντε ακόμα έργων υποδομής, αντιπλημμυρικού και αθλητικού – ψυχαγωγικού χαρακτήρα, στην ανατολική Αττική προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση, έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Πρόκειται  για την κατασκευή τριών έργων στον δήμο Σαρωνικού (ένα νέο και δύο τροποποιήσεις – παρατάσεις), ένα στον δήμο Λαυρεωτικής και ένα στον δήμο Κορωπίου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, για τον δήμο Κορωπίου, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττική  αφορά στην κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του δημοσίου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας τμήματος του ρέματος Ξερέα.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή έργων διευθέτησης του ρέματος «Ξερέας» και των συμβαλλομένων ρεμάτων σε μήκος 1.557 μ. συμπεριλαμβανομένου και του έργου εκβολής. Έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί έργα στα 600 μ και για τα υπόλοιπα πρέπει να διενεργηθούν απαλλοτριώσεις.

Η κατασκευή των περιγραφομένων έργων, τόνισε ο κ Φιλίππου,  έχει κριθεί άμεσης προτεραιότητας, εξαιτίας της ανάπτυξης του οικισμού της Αγ. Μαρίνας, ο οποίος αποτελεί και τον τελικό αποδέκτη της πλημμυρικής απορροής του συνόλου της υδρολογικής λεκάνης.

Το σύνολο της έκτασης που απαλλοτριώνεται ανέρχεται, σύμφωνα με τους κτηματολογικούς πίνακες, σε 13.022,15 τ.μ., συνολική προεκτιμούμενη δαπάνη 375.000 ευρώ.

Για τον δήμο Σαρωνικού εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα και την επέκταση του, στην ανάντη υψηλή ζώνη, όπου δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης, με τα απαιτούμενα τεχνικά έργα (δεξαμενές, πιεστικό συγκρότημα, υδραυλικές συσκευές, αντικατάσταση υφιστάμενων παροχών νερού, κλπ).

Το έργο προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ προβλέπει την αντικατάσταση των παλαιών και ανεπαρκούς διατομής αγωγών αμιάντου της Σαρωνίδας, καθώς και τις απαιτούμενες επεκτάσεις του δικτύου με τοποθέτηση νέων αγωγών συνολικού μήκους 18.889μ.

Οι άλλες δύο αποφάσεις παράτασης των σχετικών συμβάσεων  αφορούν στην αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στα γήπεδα του  Κουβαρά και των Καλυβίων του δήμου, καθώς οι διαδικασίες δημοπράτησης του πρώτου έργου είναι στο στάδιο κατακύρωσης του διαγωνισμού, από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου και του δεύτερου στο στάδιο έγκρισης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Τέλος το έργο στη Λαυρεωτικής είναι η αποπεράτωση  του πολιτιστικού κέντρου Ποντίων, προϋπολογισμού 799.800 ευρώ, σε υφιστάμενο κτίριο ιδιοκτησίας του δήμου που έχει παραχωρηθεί στον σύλλογο Ποντίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέσμευση αυγών σε δύο επιχειρήσεις γενικού εμπορίου τροφίμων

Στη δέσμευση 2.946 αυγών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά. Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε δύο επιχειρήσεις γενικού εμπορίου τροφίμων στον Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 13 χαρτοκιβώτια με 2.946 αυγά. Όπως διαπιστώθηκε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *