Περ. Αττικής: 3,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στην Κινέτα

Προγραμματική σύμβαση για έργα υποδομής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Κινέτας το οποίο είχε υποστεί καταστροφές από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στα τέλη του 2019, υπέγραψε την Τρίτη ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο Μεγαρέων Γ. Σταμούλη.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η εκτέλεση των εργασιών ορίζεται σε 28 μήνες. Στην υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο προϊστάμενος διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, από τους οποίους ο κ. Πατούλης ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες, ενημερώνοντας ότι ο ίδιος έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να ξεπεραστούν ραφειοκρατικά εμπόδια.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο, θα αλλάξει και την Κινέτα» τόνισε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι στη προγραμματική σύμβαση υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη διασφάλιση της ανάπλασης του οικισμού.

«Τα έργα θα συμβάλλουν στη, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συνεργαζόμαστε στενά με τους δήμους της Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές και τη γρήγορη επαναφορά των περιοχών που έχουν πληγεί, στην κανονικότητα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Σταμούλης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την έμπρακτη συμβολή του στην ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και ιδιαίτερα της Κινέτας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράταση 2 μηνών στη διαβούλευση του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1”

Παράταση δυο μηνών -πέρα από την 14η Μαΐου- στη διαβούλευση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, θα δώσει η Κυβέρνηση όπως τονίζει σε συνέντευξη του στην ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης . Παράλληλα αναφέρει την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τις Κοινότητες και να προχωρήσει στην κατάτμηση ορισμένων δήμων , όπως[…]

Περισσότερα »

Δημοτικά Τέλη: εκπτώσεις 20% ζήτησε το Λιμάνι της Αγωνίας

Ο καθορισμός των Ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2019 ήταν μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2018. Η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε -και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία- μία ελάχιστη μείωση ύψους 4% σε όλες τις κατηγορίες (κατοικίες, καταστήματα, επαγγελματικοί χώροι, οργανισμοί). Αυτό πρακτικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *