Περ. Αττικής: 7,6 εκατ. ευρώ για τους νέους γονείς σε vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η περιφέρεια Αττικής στηρίζει τους νέους γονείς μέσα από την πρωτοβουλία «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020», συνολικής δαπάνης 7.638.100 ευρώ, χρηματοδοτούμενη από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά και κοινωνικά.

Στο πλαίσιο αυτό η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε δύο σχετικές προσκλήσεις προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), για την παροχή θέσης φροντίδας και φιλοξενίας κατά το προσεχές σχολικό έτος, στους δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς της περιφέρειας, σε γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων παιδιών και παιδιών με αναπηρία.

«Η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή της θητείας της υλοποίησε την στρατηγική επιλογή, μιας πολυεπίπεδης στήριξης των κοινωνικά ασθενέστερων, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης», δήλωσε σχετικά η περιφερειάρχης.

«Έχουμε έτσι βάλει τις βάσεις και καθιερώσει μια στέρεη κοινωνική πολιτική της περιφέρειας είτε πρόκειται για τη στήριξη των νέων γονέων είτε για την έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Είτε πρόκειται για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με είδη πρώτης ανάγκης από τις λαϊκές αγορές είτε για την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος χιλιάδων νοικοκυριών. Δείξαμε και δείχνουμε εμπράκτως το πώς η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να στέκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν ανάγκη», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και στη διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως είναι η οικογενειακή μέριμνα και η παιδική προστασία.

 

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΕΛΜΕ Σάμου κατά της ξενοφοβικής συμπεριφοράς μαθητών

Σε αποχή των παιδιών από τις διδακτικές αίθουσες έως την Παρασκευή κάλεσαν γονείς από το Δημοτικό σχολείο Βαθέος Σάμου, αντιτιθέμενοι στην ένταξη δεκατεσσάρων προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο κτήριο.

Περισσότερα »

SOS για τα κοράλλια της Μεσογείου

Με εξαφάνιση απειλούνται πάνω από το 13% των κοραλλιών της Μεσογείου, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Κόκκινης Λίστας των Ανθόζωων που δημοσιεύθηκε από τη Διεθνή Ένωση Διατήρησης της Φύσης (IUCN). Η έκθεσηπροειδοποιεί ότι τα μεσογειακά είδη ανθοζώων υποφέρουν από βλάβες από μη βιώσιμες τεχνικές αλιείας, ιδίως με τράτες βυθού και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *