Περιφέρεια Αττικής: Υλοποιούμε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών

Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο πρόγραμμα τεχνικών έργων με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες, γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και ανεπαρκείς οι διαθέσιμοι πόροι, αναζητείται και επιτυγχάνεται η αύξηση τους, από πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία, απαντά η Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωση-καταγγελία του Γιάννη Σγουρού περί «άκρατης και αλόγιστης υπερδέσμευσης των πόρων της Περιφέρειας με τον άμεσο και βέβαιο κίνδυνο να βρεθεί προ οικονομικού αδιεξόδου».

Συγκεκριμένα ο κ. Σγουρός τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η τακτική ακολουθείται από το 2014, σημειώνοντας: «Αναρωτιέται κανείς πώς θα πληρωθούν οι ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις που ξεπερνούν τα 490 εκατ. ευρώ, όταν το Ταμείο δεν διαθέτει παρά πάνω από 250 εκατ. ευρώ; Πώς θα υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο των 2,122 δισ. ευρώ χωρίς χρήματα; Τελικά όποιος προλάβει θα εκταμιεύσει τα υπόλοιπα του Ταμείου και κάποιοι θα μείνουν με τον μουτζούρη;».

Από την πλευρά της η Περιφέρεια σημειώνει ότι η Αττική χρειάζεται σήμερα πάνω από 6 δισ. ευρώ, για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της σε υποδομές (αντιπλημμυρικά, οδικά έργα, αναπλάσεις, αποχέτευση, μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων και βίο αποβλήτων, κλπ) και στα ταμεία υπάρχουν χρήματα σε ποσοστό λιγότερο του 5% αυτών.

Επισημαίνει ότι όλον τον τελευταίο χρόνο διενεργείται συστηματική αναζήτηση πρόσθετων πόρων για την επάρκεια τους, από:

– Την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την εξασφάλιση 250 εκατ. ευρώ.

– Ιδιωτικά κεφάλαια με αξιοποίηση των ΣΔΙΤ σε υποδομές στη διαχείριση των απορριμμάτων της.

– Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του υπουργείου Οικονομικών.

– Πόρους του υφιστάμενου ΕΣΠΑ με προετοιμασία για εκμετάλλευση πόρων του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

– Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μώραλης: Μείωση πλέον του 3% των Δημοτικών τελών στον Πειραιά

Του Νίκου Παρασκευά… Την μείωση κατά 3% και πλέον των δημοτικών τελών στον Πειραιά, για το 2018 εξήγγειλε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» του Καναλιού Ένα 90,4. Όπως είπε ο κ. Μώραλης, στις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής είναι να

Περισσότερα »

Ο Πειραιάς για έναν αιώνα “λειτουργούσε” με τους δείκτες εκείνου του Ρολογιού

Του Νίκου Παρασκευά… Το παλιό ρολόι του Πειραιά. Σαν το παλιό καλό κρασί που σε γεμίζει αναμνήσεις νοσταλγία τρυφερότητα αλλά στο τέλος σου αφήνει μια στυφή γεύση. Είναι η γεύση από την πίκρα επειδή το ρολόι αυτό δεν υπάρχει. Το κτίριο σύμβολο του Πειραιά, το κτίριο – Δημαρχείο, το κτίριο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *