Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Συνεχίζονται στις 2 και 3 Οκτωβρίου οι ψεκασμοί στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών  που υλοποιεί για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών θα γίνουν στις Παρόχθιες περιοχές κατά μήκους του Κηφισού, στο κανάλι της Μυρτιώτισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ στο Ρέντη, στις λιμνοδεξαμενές στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού Περάματος, σε αγωγούς ομβρίων υδάτων και σε φρεάτια υδροσυλλογής στην Φρεαττύδα και στα Καμίνια και στο αντιπλημμυρικό της οδού Κωστή Παλαμά στη Νίκαια.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν άλλοι τρεις επαναληπτικοί ψεκασμοί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

“Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν αρκεί η υλοποίηση του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής”, σημειώνει σε ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, επισημαίνοντας ότι, “χρειάζεται η συνεργασία των Δήμων και των πολιτών για να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, τα οποία αποτελούν σημεία συγκέντρωσης και αναπαραγωγής των  κουνουπιών, ούτε  στα φρεάτια ομβρίων, τις  πλατείες και τα πάρκα αλλά ούτε και στους κήπους  και τις  γλάστρες των κατοικιών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Νήσων: Δίκτυο Βιολογικού Καθαρισμού Σφαιρίας Πόρου και Γήπεδο στο Γαλατά

Στη 3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 26ης Ιανουαρίου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και ομόφωνα αντίστοιχα, οι συνάψεις των Προγραμματικών Συμβάσεων των έργων: – «Συντήρηση, αναβάθμιση και επέκταση δικτύων και αντλιοστασίων αποχέτευσης στην περιοχή της Σφαιρίας του Δήμου Πόρου – Γαλατά», προϋπολογισμού 2.300.000,00€ με ΦΠΑ, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του[…]

Περισσότερα »

Π. Κόκκαλης: Επαφές για την ανθρωπιστική κρίση στο λιμάνι του Πειραιά

Συνάντηση στις Βρυξέλλες με την κα Θέμις Χριστοφίδου,  επικεφαλής του γραφείου του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη, είχε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε την κα Χριστοφίδου σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *