Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά: Συντήρηση και βελτίωση κεντρικών οδικών αξόνων

Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000€, εκτελούνται με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα στις λεωφόρους Δημοκρατίας και Ειρήνης στο Πέραμα καθώς και στη Λεωφόρο Π. Ράλλη και στην οδό Λαοδικείας στη Νίκαια, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εκτελεστούν ασφαλτικές εργασίες στη Λεωφόρο Παπανδρέου, στο ύψος της πύλης Ε2 του λιμένα Πειραιά. Όλων των ασφαλτικών εργασιών θα επακολουθήσουν εργασίες διαγράμμισης των οδών.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αναβάθμισης του οδικού δικτύου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες βαφής στις σήραγγες της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και αντικαταστάθηκαν οι φθαρμένες πινακίδες οδικής σήμανσης σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητάς μας.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και εγκατάστασης πρασίνου στις νησίδες των οδών αρμοδιότητας ΠΕ Πειραιά, με ιδιαίτερη έμφαση στη Λεωφόρο Σαλαμίνος.

Αντωνάκου: Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε τα ακόλουθα:

«Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γιώργος Πατούλης, η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας για τη νέα διοίκηση της Περιφέρεια Αττικής.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η υλοποίηση των εργασιών ασφαλτόστρωσης, διαγραμμίσεων και τοποθέτησης πινακίδων στις βασικές οδικές αρτηρίες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά συνεχίζουμε την προσπάθεια και εκτός από τις εργασίες των ασφαλτοστρώσεων και της βελτίωσης της σήμανσης δημοπρατούμε τις επόμενες ημέρες  τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του οδικού ηλεκτροφωτισμού σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητάς μας αλλά και την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στις σήραγγες της Λεωφόρου Παπανδρέου, έργα που σε συνάρτηση με τις εργασίες στις νησίδες θα αλλάξουν την όψη των οδικών αξόνων και θα αναβαθμίσουν τις περιοχές που διέρχονται.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Πειραιά, που εν μέσω πανδημίας και υπό αντίξοες συνθήκες, αφού οι πλειοψηφία των εργασιών εκτελείται βραδινές ώρες, κάνουν εξαιρετική δουλειά προς όφελος των πολιτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τετραήμερο «λουκέτο» στους δήμους λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή των απορριμμάτων επί ένα τετραήμερο, καθώς η η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε αποχή των δημοτικών υπαλλήλων το Σαββατοκύριακο και 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα, για το θέμα των συμβασιούχων και των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς. «Λουκέτο» για 4ημέρες μπαίνει από αύριο, Σάββατο 20 Μαϊου, στους δήμους, λόγω των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *