Περιφέρεια Αττικής για Στ. Θεοδωράκη: Ασυναρτησία, γραφικότητα και επιπολαιότητα

Για παραληρηματικούς συλλογισμούς «ασυναρτησίας, γραφικότητας αλλά και ασυγχώρητης -για πρώην δημοσιογράφο- επιπολαιότητας», κατηγορεί η Περιφέρεια Αττικής τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, για την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εκχωρήσει τον ΔΟΛ στον επιχειρηματία Γ. Μπόμπολα, με αφορμή την ανάθεση της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ με έκπτωση 53%.

Είναι προφανές, σημειώνει η Περιφέρεια στην ανακοίνωση της, ότι «η αποψίλωση των παρα-Ποτάμιων καλαμιώνων, με τις αθρόες καθημερινές προσχωρήσεις «στελεχών» στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει πανικοβάλει τον αρχηγό του, ο οποίος φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του… με το καλάμι που καβαλάει!».

Έτσι λοιπόν -συνεχίζει η Περ. Αττικής- σήμερα από το βήμα της Βουλής προχώρησε σε αστήρικτους και συκοφαντικούς συλλογισμούς. Ανακάτεψε στο θολό «κοκτέιλ» το οποίο προσπάθησε να σερβίρει, την κρίσιμη θέση στην οποία βρίσκεται ο δημοσιογραφικός όμιλος και πάνω από όλα οι εργαζόμενοί του, με την… ανάδειξη μειοδότη για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου – σημαντικού έργου υποδομής. Ενός αντιπλημμυρικού και κοινωνικά αναγκαίου έργου που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, με διεθνή, ηλεκτρονικό, αδιάβλητο διαγωνισμό, στον οποίο μετείχαν 8 ελληνικές και ξένες εταιρίες και στον οποίο η έκπτωση υπερέβη το 53%, ρίχνοντας τη δαπάνη για το δημόσιο και τους πολίτες κάτω από το μισό του προϋπολογισμού: δηλαδή από τα 150 εκατομμύρια ευρώ, στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έγινε καμία ανάθεση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «καμία απ’ ευθείας ανάθεση, ούτε ίχνος δυνατότητας στους οικονομικούς φορείς να κάνουν συνεννόηση μεταξύ τους και να δώσουν χαμηλή έκπτωση».

Στην Περιφέρεια Αττικής ?επισημαίνεται- δεν υπάρχουν «ημέτερες» εταιρίες, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών της δεν εντέλλονται και ούτε υφίστανται «ιδιαίτερες» σχέσεις με δημοσιογράφους. Η διοίκηση της Περιφέρειας θέτει το νομικό πλαίσιο που οφείλουν να σέβονται όλοι προς όφελος των πολιτών.

«Στο παρελθόν της διαπλοκής, της συναλλαγής και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, η Περιφέρεια Αττικής απαντά έμπρακτα με διαφάνεια, κοινωνική αποτελεσματικότητα και προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Ας μην κρίνει λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια» καταλήγει για τον Στ. Θεοδωράκη η Περ. Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φ. Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά αλλαγή πολιτικής

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής» επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”. Τονίζει ότι ο πήχυς της επιτυχίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα λειτουργήσει ως πυλώνας υπευθυνότητας, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της δικομματικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *