Πέτσας: Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων όπως την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε ότι οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφίά έχουν ανταποκριθεί και τηρούν τα ως τώρα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί και οι ελάχιστοι παραβάτες τιμωρούνται και απομονώνονται.

Ως εκ τούτου «όχι δεν εξετάζουμε περισσότερα περιοριστικά μέτρα» απάντησε ο κ.  Πέτσας.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Σε σχέση με τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων και το πότε αυτές θα διεξαχθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως ζούμε μια «πρωτοφανή κατάσταση» η οποία αξιολογείται καθημερινά και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα γίνουν οι πανελλήνιες εξετάσεις».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Θα το γιορτάσουμε σπίτι. Έχουμε μέρες και χρόνια να το γιορτάσουμε. Μένουμε σπίτι».

Σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με τη διαρκή Ιερά Σύνοδο αναφορικά με την τέλεση  κεκλεισμένων των θυρών των λειτουργιών στους ναούς, λέγοντας πως η φετινή χρονιά δεν είναι όπως οι προηγούμενες χρονιές. «Η Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση. Εξετάζουμε να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών» είπε ο κ. Πέτσας.

Δεν εξετάζεται η μείωση μισθών στο δημόσιο

Σε ότι αφορά το σενάριο για περικοπές μισθών στο Δημόσιο τομέα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται μείωση μισθών στο δημόσιο».

Άφησε ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα στήριξης της οικονομίας να επεκταθούν και πέραν του Απριλίου ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Public Issue: Στο 7% η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, αποτυπώνει έρευνα της Public Issue και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της. Συγκεκριμένα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5% και η ΝΔ 29,5. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ με 6%, οι[…]

Περισσότερα »

Το ΚΚΕ για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών

«Οι πρωτοβουλίες και ενέργειες από τους χώρους των ανωτάτων δικαστών, με αίτημα την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών στα 70 χρόνια, κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση κι υπηρετούν άλλους στόχους κι όχι την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των δικαστών και εισαγγελέων», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, σχετικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *