Πέτσας: Δεν δημιουργούνται νέες δομές μεταναστών στην ενδοχώρα

«Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη διπλή κρίση» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού την αντιμετωπίζουμε με επιτυχία και έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την απειλή του κορωνοϊού.

Ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους βρίσκεται σε ανάπτυξη η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, υπογράμμισε την έγκαιρη συντονισμένη αντίδραση με τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και διέψευσε fake news σχετικά με τη δήθεν δημιουργία νέων δομών μεταναστών στην ενδοχώρα.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να μπλέκει μήλα με πορτοκάλια» σχολίασε επίσης ο κ. Πέτσας σχετικά με επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση και έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο στήριξης των εργαζομένων στις ΜΕΘ, για την αποζημίωση των νοσηλευομένων αλλά και την αποζημίωση για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο διπλό μέτωπο που αντιμετωπίζουμε καθώς εκτός από τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις έχει προστεθεί και η πανδημία του κορωνοϊού «που έχει επιφέρει σοβαρές ανθρώπινες απώλειες σε πολλές χώρες και βυθίζει την παγκόσμια οικονομία σε κρίση και ύφεση».

“Αντιμετωπίζουμε μεγάλη διπλή κρίση”

«Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη διπλή κρίση. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε απρόοπτα που απαιτούν αποφασιστικότητα, ευελιξία, γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις.

Την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού την αντιμετωπίζουμε -όπως τόνισε- με επιτυχία γιατί η κοινωνία ενώθηκε κάτω απ’ την αυτονόητη επιλογή της κυβέρνησης να προστατεύσει τα σύνορά μας. Και διότι εκείνοι που επιφορτίστηκαν με αυτή την αποστολή αποδείχθηκαν πανάξιοι. Έτσι θα αποκρούσουμε και την υγειονομική απειλή του κορωνοϊού.

Σήμερα είναι βέβαιο ότι στον πόλεμο αυτό βρίσκονται άξιοι μαχητές, επιστήμονες, γιατροί και νοσηλευτές, ότι η κυβέρνηση παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι χρειάζεται και ότι οι Έλληνες στοιχιζόμαστε στο κοινό μέτωπο με ομοψυχία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μέρα με τη μέρα τις πολιτικές της σε τρεις άξονες: ανάσχεση της διασποράς του ιού, ενίσχυση του συστήματος υγείας και στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται καθώς και τη λήψη μέτρων για βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας.

 

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης κατά πάντων στη Βουλή

«Πολιτική εξαγορά» κατήγγειλε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την λεγόμενητροπολογία «Κουντουρά – Δανέλλη» που αίρει το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην παρέμβασή του υποστήριξε πως η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση την επίμαχη τροπολογία «για να μείνει λίγες ημέρες παραπάνω στην καρεκλίτσα της» και με αρκετή[…]

Περισσότερα »

Βενιζέλος: άθλια συκοφαντία όσα λέει ο Καμμένος

Με «πυρά» απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στα όσα είπε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος. «Ο κ. Καμμένος για πολλοστή φορά ανέφερε το όνομα μου λέγοντας ευθέως τη βαριά και άθλια συκοφαντία του ότι «υπάρχουν πολιτικές επιλογές επί της θητείας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *