Αct4youth: Εκδήλωση κατά της ανεργίας στους νέους…

Του Γιώτας Φλώρου

Εκδηλώσεις για την νεολαία και την ανεργία πραγματοποιήθηκαν εχθές στο κέντρο της πόλης μας από την ακτιβιστική οργάνωση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, Pes Activists Greece, στο πλαίσιο της πανευρωπαικής ημέρας δράσης για την ανεργία που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα σε 7 πόλεις της Ελλάδας και σε 86 ευρωπαϊκές πόλεις.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Είναι πολύ σημαντική η δράση η οποία έχει ως με στόχο να αναπτυχθούν οι προοδευτικές λύσεις ώστε να υπάρξουν δουλειές για τη νέα γενιά. Η ανεργία είναι στα ύψη, μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού φτωχοποιείται, αν δεν λύσουμε το πρόβλημα και δεν κάνουμε ένα new deal μεταξύ των γενεών δεν θα μπορέσει ποτέ η χώρα μας να βγει από την κρίση, να υπάρξουν δουλειές με βασικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις δουλειές των 200 ευρώ, να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να μην φεύγουν στο εξωτερικό οι νέοι».

Το δικό του μήνυμα για την ανεργία των νέων έστειλε και ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,  Στέφανος Ξεκαλάκης. «Αν δεν εστιάσουμε στη νέα γενιά δεν κατορθώνουμε τίποτα. Μια χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον αν οι νέοι της δεν έχουν εργασιακό παρόν γιατί αυτό σημαίνει διαρκή αιμορραγία των νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό και αυτό εντείνει ακόμα περισσότερο το δημογραφικό ζήτημα που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας. Ως εκ τούτου, και εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με τους Pes Activists και με όλους τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές για να μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση, για να ενσκύψουμε στα προβλήματα της νέας γενιάς που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας και της Ευρώπης».

Ο Αλέξανδρος Καρύδης, ένας εκ των εθνικών συντονιστών των Pes Activists αναφέρθηκε στο πως οι δράσεις της οργάνωσης μπορούν να εμπνεύσουν τους νέους και να αλλάξουν τις κοινωνικές συνθήκες.

«Η πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης κατά της ανεργίας των νέων, είναι το action day για το act4youth, δηλαδή, το πρόγραμμα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών προκειμένου να εγγυηθούμε δουλειές με αξιοπρέπεια για τη γενιά μας, να εγγυηθούμε πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς και την δυνατότητα οι νέοι να έχουν πρόσβαση στην κουλτούρα και τον πολιτισμό. Το μεγάλο στοίχημα για τη γενιά μας είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ποιοτικές δουλειές και ένα βιώσιμο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι με τις δράσεις μας μπορούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους. Ειδικά, οι νέοι όταν εμπνέονται μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Ότι δεν αλλάζει πεθαίνει, είναι ένας απαράβατο κανόνας της ζωής και πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες βάζοντας προτάγματα που πραγματικά εγκολπώνουν τη πλειοψηφία της κοινωνίας και δημιουργούν μια αίσθηση ότι ο μη προνομιούχος και ο αδύναμος έχει μια ευκαιρία να τα καταφέρει σε αυτή τη ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύλος: Σώοι οι 41 μετανάστες – Εντοπίστηκαν από πλωτό του λιμενικού

Στην Πύλο οδηγείται με ασφάλεια το ιστιοπλοικό σκαφος με τους μετανάστες που νωρίς του πρωί είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Στο σκάφος επιβαίνουν 41 μετανάστες. Το σκάφος που τους μετέφερε παρουσίασε μηχανική βλάβη. Κάποιος από τους πρόσφυγες που επέβαινε στο ιστιοφόρο, κάλεσε σε βοήθεια μέσα του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από πλωτό του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *