Αct4youth: Εκδήλωση κατά της ανεργίας στους νέους…

Του Γιώτας Φλώρου

Εκδηλώσεις για την νεολαία και την ανεργία πραγματοποιήθηκαν εχθές στο κέντρο της πόλης μας από την ακτιβιστική οργάνωση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, Pes Activists Greece, στο πλαίσιο της πανευρωπαικής ημέρας δράσης για την ανεργία που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα σε 7 πόλεις της Ελλάδας και σε 86 ευρωπαϊκές πόλεις.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Είναι πολύ σημαντική η δράση η οποία έχει ως με στόχο να αναπτυχθούν οι προοδευτικές λύσεις ώστε να υπάρξουν δουλειές για τη νέα γενιά. Η ανεργία είναι στα ύψη, μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού φτωχοποιείται, αν δεν λύσουμε το πρόβλημα και δεν κάνουμε ένα new deal μεταξύ των γενεών δεν θα μπορέσει ποτέ η χώρα μας να βγει από την κρίση, να υπάρξουν δουλειές με βασικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις δουλειές των 200 ευρώ, να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να μην φεύγουν στο εξωτερικό οι νέοι».

Το δικό του μήνυμα για την ανεργία των νέων έστειλε και ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,  Στέφανος Ξεκαλάκης. «Αν δεν εστιάσουμε στη νέα γενιά δεν κατορθώνουμε τίποτα. Μια χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον αν οι νέοι της δεν έχουν εργασιακό παρόν γιατί αυτό σημαίνει διαρκή αιμορραγία των νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό και αυτό εντείνει ακόμα περισσότερο το δημογραφικό ζήτημα που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας. Ως εκ τούτου, και εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με τους Pes Activists και με όλους τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές για να μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση, για να ενσκύψουμε στα προβλήματα της νέας γενιάς που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας και της Ευρώπης».

Ο Αλέξανδρος Καρύδης, ένας εκ των εθνικών συντονιστών των Pes Activists αναφέρθηκε στο πως οι δράσεις της οργάνωσης μπορούν να εμπνεύσουν τους νέους και να αλλάξουν τις κοινωνικές συνθήκες.

«Η πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης κατά της ανεργίας των νέων, είναι το action day για το act4youth, δηλαδή, το πρόγραμμα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών προκειμένου να εγγυηθούμε δουλειές με αξιοπρέπεια για τη γενιά μας, να εγγυηθούμε πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς και την δυνατότητα οι νέοι να έχουν πρόσβαση στην κουλτούρα και τον πολιτισμό. Το μεγάλο στοίχημα για τη γενιά μας είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ποιοτικές δουλειές και ένα βιώσιμο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι με τις δράσεις μας μπορούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους. Ειδικά, οι νέοι όταν εμπνέονται μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Ότι δεν αλλάζει πεθαίνει, είναι ένας απαράβατο κανόνας της ζωής και πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες βάζοντας προτάγματα που πραγματικά εγκολπώνουν τη πλειοψηφία της κοινωνίας και δημιουργούν μια αίσθηση ότι ο μη προνομιούχος και ο αδύναμος έχει μια ευκαιρία να τα καταφέρει σε αυτή τη ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ τη δομή φιλοξενίας αστέγων της ΚΟΔΕΠ και του Δήμου Πειραιά «Υπνωτήριο Πειραιά, Λιμάνι Αλληλεγγύης» (Ακτή Ποσειδώνος 2, Πύργος Πειραιά). Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Ψηλά[…]

Περισσότερα »

Ποντιακό Τριήμερο: Τα ιστορικά γεγονότα να μην αποτελούν ταμπού στην Ελλάδα

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα το 32ο Ποντιακό Τριήμερο που διοργάνωσε ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ», από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου. Το τριήμερο περιελάμβανε μουσικοχορευτικές παραστάσεις από ποντιακά σωματεία, θεατρικό έργο και αθλητικές δραστηριότητες. Αντιδράσεις όμως σε κάποιους πολιτικούς κύκλους προκάλεσε η ημερίδα που έγινε στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *