Πιστώνεται η επιστρεπτέα προκαταβολή σε 13.474 δικαιούχους

Πιστώνεται σήμερα Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 235,4 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 47.532, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 468,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης.

Οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μετά από έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε προχθές, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει, τον Ιούνιο, τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. Κορκίδης: Σε θετική κατεύθυνση το Master Plan του ΟΛΠ

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Ένα πλήρες Υπόμνημα με τις προτάσεις του, έστειλε στην διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη διαβούλευση

Περισσότερα »

Σύσκεψη για ην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Σαρωνικού

Ευρεία σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκε, την περασμένη  Τρίτη, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου. Στη σύσκεψη έγινε αναφορά στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Αργοσαρωνικού και η Τροιζηνία  τόσο μεταξύ τους όσο και με τον Πειραιά,. Από την πλευρά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *