Πιστώνεται η επιστρεπτέα προκαταβολή σε 13.474 δικαιούχους

Πιστώνεται σήμερα Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 235,4 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 47.532, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 468,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης.

Οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μετά από έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε προχθές, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει, τον Ιούνιο, τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xαμόγελα από Βερολίνο για τις ελληνικές τράπεζες

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών το γεγονός ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από 25 δισ. ευρώ με βάση τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ. «Προς το παρόν είναι ευχάριστο» το γεγονός ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν υπερβαίνει τα[…]

Περισσότερα »

Πίεση Σουλτς στο Βερολίνο για τη Συμφωνία

Εγείρονται ερωτήματα, αλλά δεν την απορρίπτουμε, είναι το σχόλιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Αποστάσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λαμβάνει ο Μάρτιν Σουλτς. Την Παρασκευή το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 4 το απόγευμα σύμφωνα με το μπλούμπεργκ. Μάλιστα, ο γερμανός πολιτικός (και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *