Πλακιωτάκης: Άμεσα οι διαδικασίες για ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα»

Η ανέλκυση του ναυαγίου του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Εξπρές Σάμινα», που παραμένει στον βυθό, στα ανοιχτά της Πάρου από τον Σεπτέμβριο του 2000, συζητήθηκε κι αποφασίστηκε σήμερα Δευτέρα στη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον δήμαρχο του νησιού, Μάρκο Κωβαίο, με αφορμή και κηλίδες πετρελαίου που έκαναν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια της θάλασσας, προερχόμενες πιθανότατα από το «κουφάρι» του πλοίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για χρήσιμη κι εποικοδομητική συζήτηση για ένα ζήτημα που ταλανίζει και απασχολεί την τοπική κοινωνία και αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού τα τελευταία 20 χρόνια.

Όπως είπε, αποφασίστηκε να υπάρξουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να προστατευτεί κατ’ αρχήν το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ παραλλήλως εκκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα», που κόστισε τη ζωή σε 82 επιβαίνοντες.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Celestyal Cruises : Επιμηκύνει την τουριστική περίοδο κατά 8 εβδομάδες !

  Του Νίκου Μπαρδούνια… Με στόχο να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο εφέτος κατά οχτώ ολόκληρες εβδομάδες, σε σχέση με το 2018, η εταιρεία Celestyal Cruises ξεκίνησε τις κρουαζιέρες νωρίτερα και ειδικότερα στις 15 Μαρτίου. Οι κρουαζιέρες τεσσάρων και πέντε ημερών ( τρεις και τέσσερις νύχτες), που ήδη ξεκίνησαν κατά δυο[…]

Περισσότερα »

Γενικευμένη κινητοποίηση στη ναυτιλία για τον Έμπολα

Γενικεύεται η κινητοποίηση περί της εφαρμογής μέτρων ασφαλείας κατά της διάδοσης του ιού του Έμπολα από ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και λιμενικές αρχές. Με πλέον κραυγαλέα περίπτωση εκείνη της APM Terminal που χρηματοδότησε την ανάπτυξη σε ειδικές τέντες ενός ολόκληρου εξοπλισμού νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του ιού στην Λιβερία, πολλές ναυτιλιακές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *