Πλακιωτάκης: Άμεσα οι διαδικασίες για ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα»

Η ανέλκυση του ναυαγίου του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Εξπρές Σάμινα», που παραμένει στον βυθό, στα ανοιχτά της Πάρου από τον Σεπτέμβριο του 2000, συζητήθηκε κι αποφασίστηκε σήμερα Δευτέρα στη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον δήμαρχο του νησιού, Μάρκο Κωβαίο, με αφορμή και κηλίδες πετρελαίου που έκαναν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια της θάλασσας, προερχόμενες πιθανότατα από το «κουφάρι» του πλοίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για χρήσιμη κι εποικοδομητική συζήτηση για ένα ζήτημα που ταλανίζει και απασχολεί την τοπική κοινωνία και αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού τα τελευταία 20 χρόνια.

Όπως είπε, αποφασίστηκε να υπάρξουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να προστατευτεί κατ’ αρχήν το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ παραλλήλως εκκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα», που κόστισε τη ζωή σε 82 επιβαίνοντες.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνες εφοπλιστές: Επένδυσαν 6,4 δισ. σε πλοία το Α’ εξάμηνο του 2018

 του Νίκου Μπαρδούνια…. Με δυναμικό τρόπο, που «μεταφράζεται» σε επενδύσεις 6,4 δις δολαρίων μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2018, συνεχίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές να παραμένουν στην κορυφή της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ειδικότερα οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν 4,2 δις δολάρια για την παραγγελία νεότευκτων και 2,2 δις δολάρια για την αγορά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *