Πλακιωτάκης: Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για έναρξη της κρουαζιέρας

Το έντονο ενδιαφέρον για την έναρξη δρομολογίων από αρχές Αυγούστου κυρίως ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» με το Νίκο Μπαρδούνια, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Θα είμαστε έτοιμοι τις επόμενες μέρες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκές οδηγίες και θα τις προσαρμόσουμε στα εθνικά δεδομένα» τόνισε ο υπουργός, εφιστώντας την προσοχή επιβατών και πληρωμάτων για την τήρηση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, τόσο για την προστασία της υγείας των ίδιων όσο και των κατοίκων, ιδιαιτέρως των μικρών νησιών.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε εμφατικά την ανάγκη να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να διατηρηθεί η καλή εικόνα της χώρας μας στον παγκόσμια τουριστικό χάρτη, αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας και τον μικρό αριθμό κρουσμάτων συγκριτικά με άλλες χώρες.

«Για μένα αυτό είναι κρίσιμο διότι ένα πισωγύρισμα θα κοστίσει σε επίπεδο υγείας και οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναφερόμενος στον τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων στους τουριστικούς προορισμούς, ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι έχουν οριστεί πύλες εισόδου-λιμάνια για την κρουαζιέρα που έχουν τις κατάλληλες υγειονομικές υποδομές προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας πιθανών κρουσμάτων.

Επιμέλεια Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΠΕ: Διεξήγαγε 4.209 ελέγχους στον τουριστικό κλάδο μέσα σε 4 μήνες

Στο πλαίσιο του προγράμματος στοχευμένων ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ διεξήγαγαν 4.209 ελέγχους σε νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές από την 1η Μαΐου ως την 30η Αυγούστου. Σε 751 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας συνολικού[…]

Περισσότερα »

««Χοντρό παζάρι» με την τρόικα για τις δόσεις

«Εμπόδια» ακόμη και στις ρυθμίσεις για την εξόφληση σε πολλές δόσεις των χφεών σε Εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία –πέρα από το «φρένο» στους σχεδιασμούς για τα «κόκκινα δάνεια»- βάζει η τρόικα: Η Αθήνα «καίγεται» να κλείσει «ανοιχτές πληγές» και επιδίδεται σε ένα πολυμέτωπο «παζάρι» με έπαθλο την …έξοδο από το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *