Πλακιωτάκης: Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για έναρξη της κρουαζιέρας

Το έντονο ενδιαφέρον για την έναρξη δρομολογίων από αρχές Αυγούστου κυρίως ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» με το Νίκο Μπαρδούνια, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Θα είμαστε έτοιμοι τις επόμενες μέρες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκές οδηγίες και θα τις προσαρμόσουμε στα εθνικά δεδομένα» τόνισε ο υπουργός, εφιστώντας την προσοχή επιβατών και πληρωμάτων για την τήρηση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, τόσο για την προστασία της υγείας των ίδιων όσο και των κατοίκων, ιδιαιτέρως των μικρών νησιών.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε εμφατικά την ανάγκη να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να διατηρηθεί η καλή εικόνα της χώρας μας στον παγκόσμια τουριστικό χάρτη, αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας και τον μικρό αριθμό κρουσμάτων συγκριτικά με άλλες χώρες.

«Για μένα αυτό είναι κρίσιμο διότι ένα πισωγύρισμα θα κοστίσει σε επίπεδο υγείας και οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναφερόμενος στον τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων στους τουριστικούς προορισμούς, ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι έχουν οριστεί πύλες εισόδου-λιμάνια για την κρουαζιέρα που έχουν τις κατάλληλες υγειονομικές υποδομές προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας πιθανών κρουσμάτων.

Επιμέλεια Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια λόγω… πετρελαίου

Δύο τουλάχιστον όψεις έχει μέχρι στιγμής η συνεχιζόμενη υποχώρηση του πετρελαίου, καθώς την ίδια στιγμή που αιφνιδιάζει δυσάρεστα πολλές από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες φέρνοντάς τες αντιμέτωπες με δυσοίωνες προοπτικές, παράλληλα αυξάνει την κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών που εξετάζουν την προοπτική να μειώσουν το ύψος των εισιτηρίων.Με το πετρέλαιο να συνεχίζει[…]

Περισσότερα »

ΕΣΕΕ: Ζητά μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ΟΑΕΕ

«Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες θεωρούμε την αδυναμία καταβολής εισφορών των συναδέλφων μας στον ΟΑΕΕ, όχι μόνο θέμα της δύσκολης καθημερινότητας κάθε εμπόρου και ελεύθερου επαγγελματία ξεχωριστά, αλλά μείζον θέμα ασφαλιστικού πολιτισμού και δικαιοσύνης» Αυτό αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *