Πλακιωτάκης: Ο ΟΛΠ δεν έχει δικαίωμα για ναυπηγείο στο Πέραμα

Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματέα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα, για την πιθανότητα ίδρυσης από τον ΟΛΠ ναυπηγείου στη ζώνη Περάματος.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως ο ΟΛΠ δεν πρόκειται να ιδρύσει κανένα ναυπηγείο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ενώ σημείωσε πως, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, ο ΟΛΠ υποχρεούται να προχωρήσει στη βελτίωση των υποδομών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζώνης.

«Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης δεν προβλέπεται η ίδρυση ναυπηγείου και δεν υπάρχει καμία σκέψη στην Κυβέρνηση για αναθεώρηση της σύμβασης.» δήλωσε ο Υπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «Αταλάντευτη και αδιάλειπτη είναι η υποστήριξη της Κυβέρνησης στις 450 επιχειρήσεις και στις 1500 υποστηρικτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη ζώνη και παρέχουν εργασία σε 20.000 συμπολίτες μας και 7000 θέσεις απασχόλησης. Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, ο ΟΛΠ δεν έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα ίδρυσης ναυπηγείου και δεν έχει καμία σχέση με την παροχή ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με έσοδα από μερίσματα 1 εκατ. θέλει κούρεμα δανείου!

 Ισχυρές ενδείξεις ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή δανειολήπτες που ενώ μπορούν δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, είναι σημαντικά περισσότεροι σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις έχουν οι τράπεζες. Οπως προκύπτει από τις εσωτερικές έρευνες των τραπεζών, οι αποκαλούμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές μπορεί να προσεγγίζουν το 30% στο σύνολο των μη εξυπηρετούμενων[…]

Περισσότερα »

Έτσι διαλύθηκε η μεσαία τάξη – Χαμηλοί μισθοί και φορολογική αφαίμαξη

Η μεσαία εισοδηματική τάξη καταβάλλει σήμερα το 51% των φορολογικών εσόδων, ενώ πριν την κρίση κατέβαλε το 39,3%. Αντίστοιχα, η υψηλότερη εισοδηματική τάξη, που συρρικνώθηκε αριθμητικά και εισοδηματικά, σήμερα καταβάλει το 38,1% των φορολογικών εσόδων έναντι άνω του 50% που κατέβαλε πριν την κρίση. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στο μηνιαίο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *