Πλακιωτάκης: Πρόσκληση στους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα

Στις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον ναυτιλιακό τομέα στη χώρα μας, μετά την έγκριση του νέου αναθεωρημένου master plan της COSCO για το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στην αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στην 1η συνεδρία του 8ου Αραβο-ελληνικού Φόρουμ 2019, με θέμα: «Τάσεις στη Ναυτιλία, Ευκαιρίες και Μελλοντικές Δυνατότητες».

«Μέσα σε τρεις μήνες καταφέραμε και εγκρίναμε το νέο, αναθεωρημένο master plan της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που προσδίδει αξιοπιστία. Η παρουσία του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ πριν από λίγες ημέρες στον Πειραιά, πιστοποιεί και την πραγματική σημασία που δίνει η Κίνα στην υλοποίηση της επένδυσης. Ο ρόλος των logistics και ο σχεδιασμός των εφοδιαστικών αλυσίδων, σκοπό έχουν τη μείωση του κόστους διακίνησης» τόνισε.

Αξιοποίηση μέσα στο 2020 των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών στη χώρα, προανήγγειλε την αξιοποίησή τους μέσα στο 2020, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ, να του παρουσιαστούν όλα τα πιθανά μοντέλα αξιοποίησης μέσα στον Νοέμβριο.

«Αφού παρουσιαστεί η συγκεκριμένη μελέτη θα προχωρήσουμε σε οικονομοτεχνικές μελέτες και το τρίτο στάδιο θα είναι ο διεθνής διαγωνισμός» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός έκανε, επίσης, ξεχωριστή αναφορά στις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο της κρουαζιέρας, σημειώνοντας την επαναλειτουργία της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και επισήμανε τις μεγάλες δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο κατ΄ εξοχήν χώρος του παγκόσμιου yachting.

Γνωστοποίησε εξάλλου, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες για όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές στον τομέα της ναυτιλίας και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψήφιους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «πλέον η χώρα και πολιτική σταθερότητα έχει και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για κάθε τομέα, αλλά και έχει τη βούληση να γυρίσει σελίδα».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΟΙΚ: Στα 4,7 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Κυβέρνησης

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης σημείωσαν αύξηση τον Απρίλιο στα 4,765 δισ. ευρώ από 4,71 δισ. ευρώ τον Μάρτιο 2014. Αν αθροιστούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 531 εκατ. ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Απρίλιο άγγιξαν συνολικά τα[…]

Περισσότερα »

A. Σαμαράς: “Tο λιμάνι του Πειραιά θα φέρει την ευημερία”

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υπεγράφη την Πέμπτη η συμφωνία της ZTE Hellas Telecommunications S.A. με την COSCO για τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ως Κέντρου Logistics για τα προϊόντα της ZTE για την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης. Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το λιμάνι του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *