Πλειός: Πολύ έντονη σχέση εξάρτησης ΜΜΕ – πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα

Για στρατευμένα μέσα, τα οποία αποτελούν κομμάτι του πολιτικού συστήματος, αντί να το ελέγχουν, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Λαϊκή Αγορά», με τον Νίκο Μπουρσινό (καθημερινά 9-10 π.μ.),  ο ακαδημαϊκός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Γιώργος Πλειός.

Όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε «η Ελλάδα είναι μία χώρα από τις χώρες της Ευρώπης, στην οποία υπάρχει μία πολύ έντονη σχέση εξάρτησης μέσων και πολιτικής εξουσίας», προσθέτοντας ότι «σήμερα ζούμε σε μία περίοδο, όπου τα μέσα επικοινωνίας είναι εμφανώς στρατευμένα και δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο αυτό, είναι και διεθνές».

Σχολιάζοντας, δε, την χρηματοδότηση των Μ.Μ.Ε. για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι», υπογράμμισε ότι, «Κανονικά, όλοι θα έπρεπε να αρνηθούν αυτή τη χρηματοδότηση. Κανείς δεν έπρεπε να τα δεχθεί αυτά τα χρήματα, όλοι έπρεπε να τα αρνηθούν, διότι, στην πραγματικότητα, έκανε το αυτονόητο καθήκον του σε μια κρίση, την οποία περνούσε και ακόμα περνά η χώρα».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Γιώργου Πλειού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπακώστα, Αντώναρος, Καραχάλιος: Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις

Ένα κείμενο με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά έδωσαν στη δημοσιότητα και συνυπογράφουν η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος και ο πολιτικός επιστήμονας και επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος. Με τίτλο «Εμείς νιώθουμε και νοιαζόμαστε», επισημαίνουν πως η σκέψη τους με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς:[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *