Πληρώνονται οι συμβασιούχοι – «Συγγνώμη, πλάνη» λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο

• Κανονικά η πληρωμή των συμβασιούχων λέει τώρα το ΣτΕ
• Τονίζει ότι η συγκεκριμένη δαπάνη πρέπει τελικά να «θεωρηθεί»
Να «θεωρηθούν» όλα τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – «παρατασιούχων» των δήμων ζητεί με την πολυαναμενόμενη απόφασή του το κλιμάκιο του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Στην απόφαση που δημοσιεύει η aftodioikisi , τονίζεται ότι η συγκεκριμένη δαπάνη πρέπει τελικά να « θεωρηθεί» λόγω πλάνης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση «η εντελλόμενη, με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, δαπάνη είναι μη νόμιμη, πλην, όμως, αυτό καθώς και όσα όμοια τυχόν εκδοθούν μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας πράξης στον ανωτέρω Δήμο, πρέπει να θεωρηθούν, λόγω συγγνωστής πλάνης».
Το σκεπτικό της απόφασης
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Με τα δεδομένα αυτά, το Κλιμάκιο κρίνει ότι η εντελλόμενη δαπάνη είναι μη νόμιμη διότι η κατ’ επίκληση παράταση της ισχύς των συμβάσεων αντιβαίνει τις διατάξεις του Συντάγματος.
Πλην όμως, το Κλιμάκιο, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων υπόψη την ασάφεια και τη σύγχυση, που προκλήθηκε κυρίως στο πεδίο των δημόσιων υπηρεσιών καθαριότητας κρίνει ότι το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, καθώς και όσα όμοια τυχόν εκδοθούν μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας πράξης θα μπορούσαν να θεωρηθούν, λόγω συγγνωστής πλάνης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλη Ιουλίου στέλνει η ΔΕΗ στις ΔΟΥ τα στοιχεία για ανεξόφλητο χαράτσι

Έως τις 25 Ιουλίου θα μπορούν οι οφειλέτες να εξοφλούν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων στη ΔΕΗ. Στο τέλος Ιουλίου 2014 η ΔΕΗ θα επιστρέψει στο Υπουργείο Οικονομικών, όλα τα ανεξόφλητα ποσά. Όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται[…]

Περισσότερα »

Τρόμος ξανά στη Βρετανία – Βαν έπεσε σε πεζούς στο Λονδίνο

Ενα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι κείτονται στο έδαφος. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, καθώς και ασθενοφόρα. 00.58: Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το βαν έχει παρασύρει τουλάχιστον 15 έως 20 ανθρώπους. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές τουλάχιστον έξι άνθρωποι κείτονται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *