Πληρώνονται οι συμβασιούχοι – «Συγγνώμη, πλάνη» λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο

• Κανονικά η πληρωμή των συμβασιούχων λέει τώρα το ΣτΕ
• Τονίζει ότι η συγκεκριμένη δαπάνη πρέπει τελικά να «θεωρηθεί»
Να «θεωρηθούν» όλα τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – «παρατασιούχων» των δήμων ζητεί με την πολυαναμενόμενη απόφασή του το κλιμάκιο του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Στην απόφαση που δημοσιεύει η aftodioikisi , τονίζεται ότι η συγκεκριμένη δαπάνη πρέπει τελικά να « θεωρηθεί» λόγω πλάνης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση «η εντελλόμενη, με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, δαπάνη είναι μη νόμιμη, πλην, όμως, αυτό καθώς και όσα όμοια τυχόν εκδοθούν μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας πράξης στον ανωτέρω Δήμο, πρέπει να θεωρηθούν, λόγω συγγνωστής πλάνης».
Το σκεπτικό της απόφασης
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Με τα δεδομένα αυτά, το Κλιμάκιο κρίνει ότι η εντελλόμενη δαπάνη είναι μη νόμιμη διότι η κατ’ επίκληση παράταση της ισχύς των συμβάσεων αντιβαίνει τις διατάξεις του Συντάγματος.
Πλην όμως, το Κλιμάκιο, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων υπόψη την ασάφεια και τη σύγχυση, που προκλήθηκε κυρίως στο πεδίο των δημόσιων υπηρεσιών καθαριότητας κρίνει ότι το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, καθώς και όσα όμοια τυχόν εκδοθούν μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας πράξης θα μπορούσαν να θεωρηθούν, λόγω συγγνωστής πλάνης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xωρίς δακτύλιο σήμερα Δευτέρα λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ

Δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος) την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας[…]

Περισσότερα »

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία στις 8 Μαΐου

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία στις 8 Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 και θα ολοκληρωθεί στις 24:00. Η ΠΝΟ διευκρινίζει ότι είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη απεργία που έχει ήδη αποφασισθεί και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *