Πληρώνονται οι συμβασιούχοι – «Συγγνώμη, πλάνη» λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο

• Κανονικά η πληρωμή των συμβασιούχων λέει τώρα το ΣτΕ
• Τονίζει ότι η συγκεκριμένη δαπάνη πρέπει τελικά να «θεωρηθεί»
Να «θεωρηθούν» όλα τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – «παρατασιούχων» των δήμων ζητεί με την πολυαναμενόμενη απόφασή του το κλιμάκιο του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Στην απόφαση που δημοσιεύει η aftodioikisi , τονίζεται ότι η συγκεκριμένη δαπάνη πρέπει τελικά να « θεωρηθεί» λόγω πλάνης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση «η εντελλόμενη, με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, δαπάνη είναι μη νόμιμη, πλην, όμως, αυτό καθώς και όσα όμοια τυχόν εκδοθούν μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας πράξης στον ανωτέρω Δήμο, πρέπει να θεωρηθούν, λόγω συγγνωστής πλάνης».
Το σκεπτικό της απόφασης
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Με τα δεδομένα αυτά, το Κλιμάκιο κρίνει ότι η εντελλόμενη δαπάνη είναι μη νόμιμη διότι η κατ’ επίκληση παράταση της ισχύς των συμβάσεων αντιβαίνει τις διατάξεις του Συντάγματος.
Πλην όμως, το Κλιμάκιο, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων υπόψη την ασάφεια και τη σύγχυση, που προκλήθηκε κυρίως στο πεδίο των δημόσιων υπηρεσιών καθαριότητας κρίνει ότι το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, καθώς και όσα όμοια τυχόν εκδοθούν μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας πράξης θα μπορούσαν να θεωρηθούν, λόγω συγγνωστής πλάνης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

70 ευρώ το ανώτατο όριο ανά συναλλαγή σε πολλά νησιά

Της Νάσιας Ευτυχίου… Στα 70 ευρώ προβλέπεται το ανώτατο όριο ανά συναλλαγή με μετρητά σε πολλά νησιά, όπως αυτά των νομών Χίου, Λέσβου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου, Θάσος, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες, Σκύρος. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι συναλλαγές με το δημόσιο φορέα. Για το θέμα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *