Πλήθος παρανομιών με τους δανειολήπτες να χάνουν τα σπίτια τους

Οι περισσότερες συμβάσεις δανείων που έχουν κάνει οι τράπεζες με τους πελάτες τους δεν ακολουθούν το γράμμα του νόμου, έχουν πολλά κενά και σε ορισμένες περιπτώσεις οι τράπεζες ζητούν να πληρωθούν δάνεια τα οποία έχουν εκχωρηθεί σε ξένα funds.

Δηλαδή ο δανειολήπτης  καλείται να αποπληρώσει ένα δάνειο σε μια τράπεζα το οποίο όμως θα κληθεί αργότερα να το αποπληρώσει και στο fund. Συγκεκριμένες μάλιστα δικαστικές αποφάσεις αποκαλύπτουν ότι έγινε πλήθος παρανομιών με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να χάνουν τα σπίτια τους.

Σε μία τέτοια περίπτωση αναφέρθηκε μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, το μέλος του Κινήματος Τραπεζικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», Στέφανος Κουλουμπής.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα δάνεια με τις κυπριακές τράπεζες που πήγαν στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία με τη σειρά της πούλησε μεγάλο μέρος των δανείων στην Αγγλία, στα λεγόμενα οχήματα ειδικού σκοπού (SPV) για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η ίδια τράπεζα ενώ είχε απολέσει την ενεργητική νομιμοποίηση συνέχισε ψευδώς να διεκδικεί τα χρήματα των δανειοληπτών.

 

Οι δηλώσεις του κ. Στέφανου Κουλουμπή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕΕ:Ποια ξένα συμφέροντα πολεμούν την Ελληνική Ναυτιλία

Το… γάντι κατά της Γερμανίας ρίχνει, για πρώτη φορά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ κατονομάζοντας γερμανικά ναυτιλιακά και τραπεζικά συμφέροντα ότι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος για τη φορολογική μεταχείριση στη χώρα μας. Στην 8σέλιδη έκθεση-απολογισμό του Mαΐου της EEE που αποκαλύπτει σήμερα η “Deal”, στον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *