Ποδηλατόδρομος 20 χλμ στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη

Εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου θα δημιουργήσει ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη τις επόμενες μέρες, προκειμένου να διευκολύνει όσους δημότες θέλουν είτε να αθλούνται είτε να μετακινούνται με ηλεκτρικά πατίνια ή ποδήλατα. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης στην εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ» και στους Νίκο Παρασκευά και Κωνσταντίνα Πετούση, σε σύντομο χρονικό διάστημα όσοι δημότες ή επισκέπτες του Ρέντη και της Νίκαιας θα θέλουν να μετακινηθούν από το ένα άκρο του Δήμου στο άλλο με ποδήλατο ή πατίνι θα μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια, χωρίς να φοβούνται ότι θα κατέβουν στο δρόμο και θα κινδυνεύσουν από κάποιο διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωακειμίδη, ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος θα έχει μήκος 20 χλμ και θα εκτείνεται από την Πειραιώς, στο ύψος που βρίσκονται τα πολυκαταστήματα Leroy Merlin κλπ μέχρι το νεκροταφείο της Νεάπολης.

Θα έχει πλάτος από΄4 έως 4,5 μέτρα, θα είναι διπλής κατεύθυνσης και όπου βολεύει θα υπάρχει και νησίδα με πράσινο.

Ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος αυτός θα διέρχεται από το σταθμό του μετρό της Νίκαιας, από στάσεις λεωφορείων, και από άλλα επίκαιρα σημεία του Δήμου για να διευκολύνονται οι δημότες ή οι επισκέπτες να κάνουν τις δουλειές τους χρησιμοποιώντας μόνο ποδήλατο ή πατίνι.

Όπως είπε ο κ. Ιωακειμίδης, το έργο θα είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν οι όμοροι δήμοι όπως ο Πειραιάς, ή ο Ταύρος, ή ο Κορυδαλλός κλπ να κουμπώσουν πάνω του τους δικούς τους ποδηλατόδρομους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τεράστιο δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ιωακειμίδης, ανέφερε ακόμα ότι υλοποιεί ήδη ένα πρόγραμμα για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων του κλαδέματος.

Δηλαδή,  τα κλαδιά, τα φύλλα, κάποιοι κορμοί από θάμνους που αντικαθίστανται κλπ  παραλαμβάνονται από δύο ειδικά οχήματα τα οποία τα επεξεργάζονται και τα μετατρέπουν σε λίπασμα, το οποίο μάλιστα συσκευάζεται σε σακούλες.

Το λίπασμα αυτό ο Δήμος μπορεί να το χρησιμοποιήσει στους κήπους του, στα παρτέρια, στις νησίδες, ακόμα και να το διαθέσει σε δημότες που διαθέτουν αυλή.

Με τον τρόπο αυτό κατέληξε ο κ. Ιωακειμίδης επιτυγχάνουμε την αξιοποίηση των υλικών του κλαδέματος και την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο περιβάλλον.

Ο κ. Ιωακειμίδης καταλήγοντας ανέφερε ότι στην περιοχή του γίνονται ή έχουν ολοκληρωθεί και πολλά έργα για την διευκόλυνση όσων αθλούνται, όπως το γήπεδο του Ιωνικού, στο οποίο αλλάζει ο χλοοτάπητας και ανακαινίζεται, ένα ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στου Καραμπίνη, που ήδη ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους νέους της γειτονιάς κα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάμος: Σε δομή 700 ατόμων φιλοξενούνται 5.000 μετανάστες

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση…  Ευθύνες στη ελληνική κυβέρνηση αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επέρριψε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία», η ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα

Περισσότερα »

Με εκπροσώπους του Συνεταιρισμού Εργαζομένων και Συνταξιούχων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά

Με εκπροσώπους του Συνεταιρισμού Εργαζομένων και Συνταξιούχων (ΣΥΝ.ΕΡΓΑ.ΣΥΑ) και συγκεκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Χαλκιά και τον Σύμβουλο Διοίκησης Αναστάσιο Πανάρετο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *