ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η υποστελέχωση των Δήμων στην συνάντηση με την ΚΕΔΕ

Του Σ. Πεϊμανίδη

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε η νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ με τους εργαζόμενους στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, το τετ-α-τετ έγινε σε καλό κλίμα, ενώ πολλά και κρίσιμα ήταν και τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Ειδικότερα, στη συνάντηση το σημαντικότερο θέμα που τέθηκε είναι η υποστελέχωση των Δήμων της χώρας και η ταυτόχρονη εκροή υπαλλήλων από τους ΟΤΑ προς τα υπουργεία, συνθήκη που δημιουργεί ασφυκτική πίεση ειδικά στα νησιά που πλήττονται από τις μεταναστευτικές ροές.

Ακόμη, η πλευρά των εργαζομένων έθεσε το ζήτημα της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των Δήμων αλλά και το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στις οικονομικές υπηρεσίες, όπου καταργήθηκε ο προληπτικός έλεγχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας

Είκοσι ένας νεκροί και 18 σοβαρά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση την περίοδο 2014-2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως αναφέρεται, από τον Οκτώβριο του 2016, οπότε δόθηκαν στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία, μέχρι και σήμερα έχει σημειωθεί ακόμη ένας[…]

Περισσότερα »

Eπετειακές εκδηλώσεις των 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο επισκέφθηκαν η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας Αναστασία Παλούμπη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δήμου Σαλαμίνας Κωνσταντίνος Μαριδάκης

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *