ΠΟΕΔΗΝ: Πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Της Γιώτας Φλώρου… 

Την πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποδεικνύει με την αυτοψία του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν στα νοσοκομεία λόγω της έλλειψης προσωπικού και κρατικής χρηματοδότησης», τονίζει στο  Κανάλι 1 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα «σκληρά». Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ Γιαννάκο «200 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές και πάνω από 40 ασθενείς περιμένουν καθημερινά στις λίστες αναμονής για να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ. Τα χειρουργικά τραπέζια κλείνουν και οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπερνούν το ένα έτος. Έχουμε κλινικές-φαντάσματα χωρίς ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρων γι’ αυτό και πολλές φορές οι διακομιδές γίνονται με ιδιωτικά οχήματα, με μεγάλες καθυστερήσεις και κίνδυνο της ζωής των ασθενών».

Επιπλέον, οι 4.500 προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί δεν έγιναν ενώ τα νοσοκομεία θα λάβουν φέτος μειωμένη χρηματοδότηση κατά 350 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα είναι αυτό της έλλειψης των απαραίτητων υλικών και φαρμάκων  λόγω των οφειλών στους προμηθευτές. Έτσι, πολλές φορές οι δωρεές και οι έρανοι από το προσωπικό των νοσοκομείων και τους ιδιώτες αρχίζει να αποτελεί τον κανόνα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ακόμα και μαθητές μάζεψαν χρήματα για να κάνουν μια δωρεά σε νοσοκομείο της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μία προς μία τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα εργασιακά ζητήματα, απαντά το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για ‘τριπλή εξαπάτηση’ εκ μέρους του και για προσπάθεια επαναφοράς της ατζέντας του 2014. «Θέλει να ζήσει την ‘Ημέρα της Μαρμότας’ λέγοντας συνειδητά ψέματα και ψαρεύοντας σε θολά νερά», λένε, διαβεβαιώνοντας όμως[…]

Περισσότερα »

“Μάχη” τριών για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων

Aγώνες για την τελευταία αγωνιστική του 3ου και 4ου ομίλου περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Euro. Στις  19:00 έχουμε τα 2 παιχνίδια του 3ου ομίλου. Στο «ParcdesPrinces» η Β. Ιρλανδία αναμετράται με την Γερμανία σε ένα ματς, όπου η ομάδα του Λεβ προκρίνεται ακόμη και με ισοπαλία και μάλιστα θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *