ΠΟΕΔΥΝ: Συνθήκες υποστελέχωσης των Μονάδων Υγείας

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για τις  συνθήκες υποστελέχωσης των μονάδων υγείας.

Τελευταίο παράδειγμα, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πύργου, που δέχεται το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό ασθενών, με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να δρομολογεί την ενεργοποίηση και επιπλέον θαλάμων. Η παθολογική κλινική είναι δυναμικότητας 36 κλινών, ενώ σε αυτή προστέθηκαν κάποιες επιπλέον κλίνες  προς κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΥΝ, ήδη η αύξηση της δύναμης της κλινικής από 36 σε 50 κλίνες έγινε με το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό.

Στις δυσμενείς συνθήκες για το νοσηλευτικό προσωπικό της παθολογικής κλινικής στον Πύργο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Στα 80 και όχι 980 εκατ. ευρώ το κόστος των ρευματοκλοπών

Διευκρινίσεις για τις ρευματοκλοπές εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία συγχέεται, όπως αναφέρει, το κόστος τους με την μη ιμολογηθείσα ενέργεια έτους 2016  ύψους 970 εκατ. ευρώ. Σε μία σύντομη ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά, ότι με βάση τα στοιχεία της εγκεκριμένης από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή[…]

Περισσότερα »

Τα πρώτα ονόματα της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση

Το πρώτο παράθυρο συνεργασίας με το «Κίνημα Αλλαγής» άνοιξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος. Η Φώφη Γενηματά δεν το έκλεισε, αλλά έβαλε ορισμένους αστερίσκους και το επόμενο βήμα φαίνεται πως θα γίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς φαίνεται πως θα υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ των δύο πλευρών.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *