ΠΟΕΔΥΝ: Συνθήκες υποστελέχωσης των Μονάδων Υγείας

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για τις  συνθήκες υποστελέχωσης των μονάδων υγείας.

Τελευταίο παράδειγμα, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πύργου, που δέχεται το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό ασθενών, με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να δρομολογεί την ενεργοποίηση και επιπλέον θαλάμων. Η παθολογική κλινική είναι δυναμικότητας 36 κλινών, ενώ σε αυτή προστέθηκαν κάποιες επιπλέον κλίνες  προς κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΥΝ, ήδη η αύξηση της δύναμης της κλινικής από 36 σε 50 κλίνες έγινε με το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό.

Στις δυσμενείς συνθήκες για το νοσηλευτικό προσωπικό της παθολογικής κλινικής στον Πύργο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάχη της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στη λίμνη της Βιστωνίδας

Με τη συνδρομή, από αέρος, δύο αεροσκαφών Πετζετέλ συνεχίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των δύο νομών Ροδόπης και Ξάνθης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής[…]

Περισσότερα »

“Εσταυρώθης δι’ εμέ, ινα εμοί πηγάσης την άφεσιν”

«Τη Αγία και Μεγάλη Παρασκευή τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν΄ τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον σταυρόν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *