Ποιά από τις 4 νέες ηθοποιούς θα τιμηθεί με το βραβείο “Μελίνα”;

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Το θεατρικό ετήσιο βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία νέας ηθοποιού που ξεχώρισε στην θεατρική περίοδο 2017-18 απονέμεται σημερα στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη. Το διεκδικούν τέσσερις νέες ταλαντούχες ηθοποιοί.

Πρόκειται για ένα βραβείο που καθιερώθηκε το 2007 κι από τότε απονέμεται κάθε άνοιξη.Συνοδεύεται απο το χρηματικό ποσόν των 3000 ευρώ,  όπως και απο την  καρφίτσα της Μελίνας, την οποία κάθε βραβευθείσα καλείται να την παραδώσει στην επόμενη ηθοποιό που θα βρεθεί στη θέση της.

Οι υποψήφιες

Οι τέσσερεις υποψήφιες ηθοποιοί που διεκδικούν το βραβείο καλύτερης ερμηνείας 2017-2018 είναι: Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Κολιοπούλου, Αμαλία Καβάλη και  Αλεξάνδρα Καζάζου.

Η Ευγενία Δημητροπούλου προτάθηκε για το βραβείο “Μελίνα” χάρη στην ερμηνεία της στο έργο “Στέλλα Βιολάντη” του Γρηγόρη Ξενόπουλου που ανέβηκε στο θέατρο “Χώρα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.

Το ίδιο έργο ενέπνευσε τον Γιάννη Οικονομίδη που βασισμένος στην ρομαντική ιστορία του Ξενόπουλου ανέβασε στο Εθνικό Θέατρο το “Στέλλα Κοιμήσου” με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Κολιοπούλου.Πρόκειται για το πρώτο έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε αποκλειστικά για το θέατρο ο γνωστός κύπριος σκηνοθέτης.

Η τρίτη ηθοποιός που διεκδικεί το βραβείο καλύτερης ερμηνείας είναι η Αλεξάνδρα Καζάζου με αφορμή την ερμηνεία της στο “Insenso” του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου.

Η Αμαλία Καβάλη είναι η τέταρτη φιναλίστ χάρη στον μονόλογο “Ορλάντο” που σκηνοθέτησε η Ιω Βουλγαράκη στο θέατρο “Skrow”  στο Παγκράτι.

Το βραβείο ερμηνείας θα δοθεί απόψε το βράδυ στις 8 στο Ιδρυμα “Μελίνα” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «Μύθοι του Αισώπου» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων  του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, το Μικρό Θέατρο Λάρισας θα παρουσιάσει τους ωραιότερους μύθους του Αισώπου σε μία παράσταση για παιδιά στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Σε μία εξαιρετική παραγωγή με την σύνθεση μερικών από τους γνωστότερους μύθους, οι μικροί[…]

Περισσότερα »

11 Δημοτικά σχολεία του Πειραιά στη σκηνή του Δημοτικού Θέατρου

Το re-start ή το θέατρο αλλιώς η 3η Πλατφόρμα Θεατρικής Μαθητικής Δημιουργίας Δημοτικών Σχολείων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει τις θεατρικές παραστάσεις έντεκα δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Νίκου Διαμαντή,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *