Ποια προϊόντα επιτρέπεται να πωλούν τα Σουπερμάρκετ λόγω… κρύου

Βιομηχανικά προϊόντα των οποίων η πώληση είχε απαγορευτεί από τα σούπερ μάρκετ, στη διάρκεια του lockdown, επανέρχονται στα ράφια, καθώς σχετίζονται με την προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται άμεσα, όπως έχει προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Τέτοια προϊόντα που επανήλθαν με τροποποίηση στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θεωρούνται:

  • κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και παπλώματα,
  • βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων,
  • λαμπτήρες,
  • σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα, σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα,
  • συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσεως,
  • καλσόν, παλτό, ημίπαλτα, κάπες, άνορακ, αδιάβροχα, αντιανεμικά και παρόμοια είδη και
  • είδη υποδηματοποιίας (π.χ. παντόφλες).

Η νέα τροποποιημένη λίστα των προϊόντων που απαγορεύεται να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  η άδεια δόθηκε κατ’ εξαίρεση, προκειμένου οι πολίτες να είναι σε θέση να προμηθευθούν τα εν λόγω προϊόντα που προστατεύουν από το κρύο. «Θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και εν γένει τα βιομηχανικά προϊόντα που εμπίπτουν στον ΚΑΔ για τη ζέστη… Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να κρυώνει», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για το lockdown έχει απαγορεύσει την πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα με σκοπό την αποφυγή συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού.

 Η τροποποιημένη ΚΥΑ δίνει επίσης τη δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα εντός των αεροδρομίων της χώρας και συγκεκριμένα επί της ζώνης μετά το σημείο ελέγχου εισιτηρίων και αποσκευών (air side), να λειτουργούν κατά τη διάρκεια του lockdown.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προς κατάργηση ο Φόρος Πολυτελείας, σύντομα στη βουλή

Μετά την τακτοποίηση των ιδιοκτητών εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ, αλλά και την προσωρινή εφαρμογή του μέτρου της καταβολής μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας στους κατόχους οχημάτων που τα έχουν θέσει σε φορολογική ακινησία, σειρά έχει τώρα η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας, ενώ το θέμα μείωσης των τεκμηρίων και κατ’ επέκταση του Φόρου Πολυτελούς[…]

Περισσότερα »

Μπόνους μέσω ΔΝΤ για επιπλέον παροχές από την κυβέρνηση

Στα 150 εκατ. ευρώ η προβλεπόμενη εξοικονόμηση τόκων από την πρόωρη αποπληρωμή δανείων προς το Ταμείο. Δεν μετρά στο πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά στις εντυπώσεις. Τα σενάρια για ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης. Ο «νέος δημοσιονομικός χώρος εντός του 2019». Σε αναζήτηση πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου για το 2019 βρίσκεται η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *