Ποιητική εκδήλωση στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Ποιητική εκδήλωση με τίτλο «Αντιστεκόμαστε με στίχους στη βία της εποχής» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη και ο Κύκλος Ποιητών, σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Μνημείο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών και συμμετέχουν οι ποιητές: Στέλλα Δούμου, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Χουάν Κάρλος Μέστρε (Ισπανία), Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Νατζουάν Νταρουίς (Παλαιστίνη), Βίκτορ Ροντρίγκεθ Νούνιεθ (Κούβα). Το συντονισμό έχει αναλάβει η Ειρήνη Ρηνιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς «40 ημέρες μετά…» που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Καρυάτιδες αποκάλυψαν το μεγαλείο τους

Με την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες, οι οποίες έχουν ύψος 2,27μ. Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις. (Φωτο 1, 2). Φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα,[…]

Περισσότερα »

Γεύματα Αγάπης από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, για μια ακόμη χρονιά βρέθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αγωνιούν και παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους δυσκολίες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ προσέφερε 5.000 «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *