Πολιτικό-προγραμματικό Συνέδριο, χωρίς εκλογή αρχηγού

Η άποψη που θέλει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να οδεύει χωρίς εκλογή νέου αρχηγού ως τις επόμενες εκλογές, κερδίζει έδαφος στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο φορέας, προετοιμάζεται πλέον για ένα «πολιτικό – προγραμματικό» Συνέδριο τον Ιούνιο, χωρίς εκλογή αρχηγού, στον βαθμό που δεν διαφαίνεται συνεργασία με το Ποτάμι. Σε συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής των σχημάτων που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, μάλιστα, δεν διεφάνη καμία πρόθεση αμφισβήτησης της Φώφης Γεννηματά, η οποία και θα ηγηθεί του σχήματος στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Τούντας όμως, συζήτησαν και για την πολιτική θέση του φορέα, που εξακολουθεί να είναι η ανάγκη εθνικής συνεννόησης. «Αν η πρότασή μας για κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είχε γίνει αποδεκτή δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτά τα αδιέξοδα», δήλωσε χθες στον Σκάι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι αρνούνται ακόμα και σήμερα την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για κυβέρνηση με πρόσωπα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. «Μοναδική λύση, αν συνεχίσουν να μην αποδέχονται την πρότασή μας, είναι η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να μπορέσει να επιβάλει την εθνική συνεννόηση», συνέχισε.
Οι τέσσερις συμφώνησαν ακόμα στην ανάγκη για αυτόνομη πορεία του, κρίνοντας τουλάχιστον ως άκομψο το όποιο ‘φλερτ’ επιχειρείται για διάφορους λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.
Στο ίδιο πλαίσιο, κατέληξαν σε μία σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, με στόχο την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τον ίδιο σκοπό έχουν και οι προσπάθειες περαιτέρω διεύρυνσης της ΚΟ της, που έχει καταστεί πάντως ήδη τρίτη σε δύναμη εντός του Κοινοβουλίου.
Για τις 6 Μαρτίου, προγραμματίζεται ήδη εκδήλωση για τη Νέα Γενιά, στην οποία και στρέφεται με όλους τους τρόπους η Χαριλάου Τρικούπη , ενώ πέντε μέρες αργότερα, στις 11 Μαρτίου το ΙΣΤΑΜΕ – Ανδρέας Παπανδρέου συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Friedrich Ebert εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση και τη συμβολή της στην Ανάπτυξη, ένα πεδίο κατ’ εξοχίν ευνοϊκό για το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“H οικονομική κρίση έχει ξεπεραστεί αλλά οι άνθρωποι δεν βλέπουν λύσεις”

«Υποτιμήσαμε τις κοινωνικές προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης. Είναι πλέον καιρός να ακούσουμε τους ανθρώπους και να κατανοήσουμε τα προβλήματά τους» τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί

Περισσότερα »

“Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του ΛΑΟΣ…”

Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΛΑΟΣ ξεκαθαρίζει ο Γ. Καρατζαφέρης με του δήλωση στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1. Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει πως το θέμα που προέκυψε με τα ύποπτα εμβάσματα και τις offshore εταιρίες είναι προσωπική του υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Όλη η δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη: «Δεν υποχωρώ,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *