Πολύ πιθανή η κοινά αποδεκτή λύση για την ψήφο των αποδήμων

H παραδοχή της συνταγματικής αρχής της ισότητας της ψήφου αποτελεί για την κυβέρνηση βασική προϋπόθεση για την εξεύρεση κοινού τόπου για την ψήφο των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό, αναφέρει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, σε ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αυτό σημαίνει, εξηγεί η ανακοίνωση, ότι η ψήφος των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, δίχως διαχωρισμούς σε πολίτες α’ και β’ κατηγορίας.

Στις συναντήσεις που έγιναν στο γραφείο του στην Βουλή, αναφέρει η ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός προσήλθε με ανοιχτό πνεύμα και διάθεση συνεννόησης, όπως παραγωγική ήταν και η στάση των πολιτικών αρχηγών.

Ακολούθως η ανακοίνωση αναφέρει: “Η διαδικασία της άσκησης του δικαιώματος αυτού, καθώς και το πώς εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των εκτός Επικρατείας εκλογέων, είναι ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης. Πάνω σε αυτά τα ζητήματα, στις σημερινές συναντήσεις, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις. Φάνηκε πάντως ότι υπάρχει σοβαρό περιθώριο ουσιαστικής σύγκλισης για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης”.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι “για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών θα συζητήσει μέσα σε ένα μήνα με εκπροσώπους των κομμάτων έτσι ώστε στη συνέχεια, να έρθει νομοσχέδιο στη Βουλή που να μπορεί να ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία. Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό πρέπει να διευκολυνθούν στην άσκηση ενός θεμελιώδους συνταγματικού δικαιώματός τους, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη”.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σ. Βούλτεψη: Ο Μοσκοβισί ήρθε για να πληρώσει τα τριάντα αργύρια για την Μακεδονία

Επιμέλεια Θοδωρής Ασβεστόπουλος… «Ο Μοσκοβισί ήρθε για να πληρώσει εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα τριάντα αργύρια για την Μακεδονία», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «δύο ρεπόρτερ»

Περισσότερα »

Το Σκοπιανό δοκιμάζει και πάλι τους ΑΝΕΛ

Σε σιωπητήριο έχει επιβάλλει τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων, την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα. Η ελπίδα του υπουργού Άμυνας ότι η συμφωνία δεν θα έπαιρνε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *