ΠΟΜΙΔΑ: Μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Οικοδομών

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Ανατροπές στον χάρτη της αγοράς των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, με την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές ζώνης να καταγράφεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με 54%.

Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται γενικότερα σε όλη την Κρήτη και στα νησιά των Κυκλάδων, ενώ στην Αττική εντοπίζονται αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 29% ακόμη και σε λαϊκές γειτονιές.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς περιέγραψε τις προτάσεις για ελαφρύνσεις στη φορολογία ακινήτων που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και συγκεκριμένα: α) την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, β) την οριστική κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων και γ) μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίας) στο 50% των ισχυόντων.

Παράλληλα ο κ. Παραδιάς ζήτησε σημαντικά μέτρα που να βοηθούν τους πολίτες να ανακαινίσουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά και λειτουργικά τις υπάρχουσες οικοδομές.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτου Παραδιά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το “Brexit” αποτελεί «αχαρτογράφητα νερά» για την Ευρώπη

Του Βασίλη Κορκίδη*… Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και το ενδεχόμενο ενός “Brexit”, αναμφισβήτητα, ανησυχεί την Ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, αφού αποτελεί «αχαρτογράφητα νερά» για όλη την Ευρώπη. Ανησυχεί και εμάς τους Έλληνες επιχειρηματίες και κυρίως τις δραστηριότητες στον τουρισμό και το εμπόριο, γιατί θα κοστίζει πολύ ακριβότερα στους Βρετανούς τουρίστες να[…]

Περισσότερα »

Νεαρή Κινέζα, εξοργισμένη από τις… μπερμπαντιές του συζύγου της, τού έκοψε όχι μία, αλλά δύο φορές το πέος, καθώς την πρώτη οι χειρουργοί μπόρεσαν να το ξανακολλήσουν με επιτυχία, δίνοντάς του πίσω -δυστυχώς προσωρινά- τον χαμένο ανδρισμό του. Το θύμα, ο 32χρονος Φαν, υπέστη τον διπλό ακρωτηριασμό στα τέλη Δεκεμβρίου,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *