ΠΟΜΙΔΑ: Μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Οικοδομών

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Ανατροπές στον χάρτη της αγοράς των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, με την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές ζώνης να καταγράφεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με 54%.

Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται γενικότερα σε όλη την Κρήτη και στα νησιά των Κυκλάδων, ενώ στην Αττική εντοπίζονται αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 29% ακόμη και σε λαϊκές γειτονιές.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς περιέγραψε τις προτάσεις για ελαφρύνσεις στη φορολογία ακινήτων που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και συγκεκριμένα: α) την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, β) την οριστική κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων και γ) μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίας) στο 50% των ισχυόντων.

Παράλληλα ο κ. Παραδιάς ζήτησε σημαντικά μέτρα που να βοηθούν τους πολίτες να ανακαινίσουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά και λειτουργικά τις υπάρχουσες οικοδομές.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτου Παραδιά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Βουλή η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ…

Κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή η τροπολογία  για την τροποποίηση του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι τις 8 το βράδυ, η ψηφοφορία των μελών – μετόχων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης του φορέα που καλούνται να αποφασίσουν ΝΑΙ η ΟΧΙ στην τροποποίηση του καταστατικού. Για να εγκριθεί η τροπολογία απαιτείται απαρτία του 50% και τα 3/4 των μελών[…]

Περισσότερα »

Βολές Φίλη κατά Τσίπρα για Εκκλησία και Καστελλόριζο

Το δεύτερο ημίχρονο με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τον ανασχηματισμό «σφύριξε» ο Νίκος Φίλης καταδεικνύοντας ότι η κόντρα του με το Μαξίμου με αφορμή την έξοδο του από το κυβερνητικό σχήμα καλά κρατεί. Μιλώντας στη συζήτηση του προυπολογισμού ο πρώην υπουργός Παιδείας ήταν ιδαίτερα επικριτικός με σαφείς βολές και κατά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *