ΠΟΜΙΔΑ: Μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Οικοδομών

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Ανατροπές στον χάρτη της αγοράς των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, με την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές ζώνης να καταγράφεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με 54%.

Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται γενικότερα σε όλη την Κρήτη και στα νησιά των Κυκλάδων, ενώ στην Αττική εντοπίζονται αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 29% ακόμη και σε λαϊκές γειτονιές.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς περιέγραψε τις προτάσεις για ελαφρύνσεις στη φορολογία ακινήτων που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και συγκεκριμένα: α) την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, β) την οριστική κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων και γ) μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίας) στο 50% των ισχυόντων.

Παράλληλα ο κ. Παραδιάς ζήτησε σημαντικά μέτρα που να βοηθούν τους πολίτες να ανακαινίσουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά και λειτουργικά τις υπάρχουσες οικοδομές.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτου Παραδιά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέντε σταθμοί του Μετρό κλειστοί το Σαββατοκύριακο

Κλειστοί θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο πέντε σταθμοί του μετρό. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο  4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί: «Αγ.Αντώνιος», «Άλιμος», «Ελληνικό» (γραμμή 2) και «Αμπελόκηποι», «Χαλάνδρι» (γραμμή 3). Οι σταθμοί θα κλείσουν λόγω εργασιών που εκτελούνται  για την εγκατάσταση των υποδομών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου[…]

Περισσότερα »

ΕΣΗΕΜ-Θ :Να προστατευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών

Άμεσο κίνδυνο για τη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη τη χώρα αποτελεί η  εξίσωσή τους με τα αντίστοιχα ιδιωτικά ΜΜΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης».  Ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *