Πόντος: Αρχίζει η αναστήλωση του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης

Ξεκινά η αναστήλωση του ιστορικού Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης στον Πόντο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης, “Η αναστήλωση του ιστορικού Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης του Πόντου είναι πλέον γεγονός, με τα σχέδια να έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τον αρχιτέκτονα Yusuf Burak Dolu και τις εργασίες να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι του 2020.

Οι πύλες του Φροντιστηρίου έκλεισαν οριστικά το 1922 και σήμερα το διώροφο κτήριο είναι ερειπωμένο.

Στόχος, η δημιουργία σχέσεων πολλών επιπέδων, ανάμεσα σε Νάουσα και Αργυρούπολη, με τις σχέσεις της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας με το Σωματείο Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Αργυρούπολης, καθώς και με τον Δήμο Αργυρούπολης, να αποτελούν φλόγα πολιτισμού και ελπίδα διατήρησης της κληρονομιάς μας. Είναι γεγονός πως ιστορικά βήματα, γίνονται πραγματικότητα.

Η ιστορική συλλογή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως αναμένει και αυτή την κατάλληλη ανάδειξη και προβολή της στην πόλη της Νάουσας, ως αρμόζει σε έναν τέτοιο πνευματικό, ιστορικό, επιστημονικό και συναισθηματικό πλούτο”.

από epontos.blogspot.com

φωτογραφίες: Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 18 Μαΐου: Εκδήλωση στον Πειραιά για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης σας προσκαλούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου (1919 – 2019), το Σάββατο 18 Μαΐου και[…]

Περισσότερα »

Όταν το σάρι αντιπροσωπεύει τον κύκλο ζωής στον πλανήτη!

Επιμέλεια Κατερίνα Παπαγεωργίου… Έχοντας ως θέμα της την κλιματική αλλαγή και την μετανάστευση, η ακτιβίστρια Monika Jahan Bose, αγγλίδα πακιστανικής καταγωγής, με έδρα την Ουάσιγκτον, παρουσιάζει

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *