Πορεία αναρχικών στην Αθήνα υπέρ των καταλήψεων

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν ομάδες του αντιεξουσιαστικού το απόγευμα της Πέμπτης διαμαρτυρόμενοι για τις εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων και την αστυνομική καταστολή.

Συγκεκριμένα, περίπου 300 άτομα ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια φωνάζοντας συνθήματα κατά των εκκενώσεων ενώ πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Σήμερα Πέμπτη έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων.

Στις 20 Νοεμβρίου το υπουργείο ζητούσε την άμεση οικειοθελή απομάκρυνση από τα υπό κατάληψη κτήρια εντός 15 ημερών, καλώντας μάλιστα όσους μετανάστες διαμένουν σε αυτά να ενημερώσουν τις Αρχές και να μεταφερθούν σε δομές παραμονής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναλήψεις έως 420 ευρώ έως και την Παρασκευή

Για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από σήμερα Τετάρτη και έως την Παρασκευή θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών, τις εργάσιμες ώρες ή από τα ΑΤΜ, όλο το 24ωρο, ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *