Υποτιμητική η αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης από Π. Σκουρλέτη!

Κορύφωση της απόλυτης ρήξης, που εντατικά καλλιεργεί τις τελευταίες ημέρες εναντίον των Αιρετών, εκδήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σε μια πρωτοφανή υποτιμητική αντιμετώπιση απέναντι στους Αιρετούς, ο κ. Σκουρλέτης αρνήθηκε να τους συναντήσει όταν έφθασαν στο Υπουργείο.

Σημειώνεται ότι από το πρωί διεξαγόταν στη Βουλή, στην Ειδική Επιτροπή Περιφερειών, συζήτηση ειδικά για τον Κλεισθένη1.  Συγκεκριμένα, ενημέρωση από τον Γ.Γ. του ΥπΕσ, Κ. Πουλάκη, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Προέδρου της ΕΝΠΕ, καθώς και Βουλευτών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.  Ο αρμόδιος Υπουργός, Π. Σκουρλέτης, ήταν απών από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Μετά τη Συνεδρίαση και δεδομένης καθυστέρησης που προέκυψε στη Βουλή, οι Δήμαρχοι έφθασαν στο Υπουργείο με μικρή απόκλιση από την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού με τον Υπουργό (οφειλόμενη στην εξέλιξη της διαδικασίας στη Βουλή και όχι σε δική τους υπαιτιότητα).

Φθάνοντας λοιπόν, βρέθηκαν ενώπιον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Υπουργός αρνήθηκε να τους δει, επικαλούμενος ότι είχε άλλα ραντεβού.

Απαίτησε δε, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γ. Πατούλης, να ανέβουν στο Γραφείο του, μετά από μία ώρα, μόνο τα Προεδρεία της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ και κανείς άλλος.

Έκλεισε δηλαδή την πόρτα στους δεκάδες Αιρετούς που είχαν καταφθάσει, στην πλειοψηφία τους, από την περιφέρεια, ειδικά για τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Δεδομένων των προσβλητικών για το θεσμό εξελίξεων, οι Αιρετοί  -στη Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη-  προσανατολίζονται πλέον σε αίτημα συνάντησης με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3ος Διαγωνισμός «Bluegrowth» στον Πειραιά

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Συνεδριακό Κέντρο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (Τ.Ε.Ι. Πειραιά), ο 3ος Διαγωνισμός «Blue Growth» για τη θαλάσσια οικονομία. Ο Διαγωνισμός αυτός αποτελεί πλέον έναν πρωτοπόρο θεσμό για την πόλη του Πειραιά και γενικότερα για τη χώρα, που συμβάλει στην καινοτόμο ανάπτυξη της[…]

Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με τις κατασκευές της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης

Της Γιώτας Φλώρου… Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με τις κατασκευές των παιδιών της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης διοργανώνεται στο αίθριο του δημαρχείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η Παιγνιοθήκη είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε το 1990 με σκοπό την οργάνωση και λειτουργία κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων για το παιχνίδι παιδιών, νέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *