Πώς δρούσε η «φάμπρικα» των πλαστών διπλωμάτων

Κινητοποιήσεις έξω από την Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Τομέα είχε οργανώσει ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα. Πρόκειται για ένα ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, ο οποίος διαμαρτυρόταν, ως συνδικαλιστής, για το γεγονός ότι είχαν σταματήσει οι εξετάσεις των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τους αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ίδιος και μία γυναίκα υπάλληλος ήταν αυτοί που κινούσαν τα νήματα του κυκλώματος.

Ενώ ο εν λόγω άνδρας συνδικαλιστικά οργάνωνε συγκεντρώσεις για τους «ταλαιπωρημένους υποψήφιους που δεν μπορούν να πάνε στις εξετάσεις» λόγω του επικείμενου νομοσχεδίου, ήταν μέρος του κυκλώματος, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές.

Το κύκλωμα εμφάνιζε εικονικές αίθουσες με υποψήφιους ενώ στην πραγματικότητα, με το ανάλογο αντίτιμο -που έφτανε ακόμα και τα 2.500 ευρώ- έστελνε τη βεβαίωση ικανότητας οδήγησης στο σπίτι του ενδιαφερομένου!

Από την έρευνα τους, οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν περίπου 200.000 ευρώ σε σπίτια και αποθήκες κατηγορουμένων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες.

Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι για μια αίθουσα με επτά υποψήφιους, η οποία ήταν τελείως εικονική, η σπείρα ζητούσε συνολικά 14.000 ευρώ.

Συνολικά, συνελήφθησαν 9 άτομα -3 γυναίκες και 6 άνδρες, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να συζητούν μεταξύ τους το ενδεχόμενο να βάλουν φωτιά στην υπηρεσία για να εξαφανίσουν στοιχεία που θα τους αποκάλυπταν, ενώ θα εμφάνιζαν τη φωτιά ως τυχαίο περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ίδρ. Σταύρος Νιάρχος: Νέος κύκλος δωρεών ύψους 2,24 εκ.

Toυ Σταύρου Μαλιχούδη…  Έναν νέο κύκλο δωρεών, συνολικού ύψους 2,24 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό τη στήριξη των υπηρεσιών και δομών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο αναπληρωτής διευθυντής προγραμμάτων και στρατηγικής του Ιδρύματος, Πάνος Παπούλιας, υπογράμμισε πως οι δωρεές αφορούν,[…]

Περισσότερα »

Αγρότες: Συλλαλητήριο την 1η Φεβρουαρίου στην Agrotica

Τις τελευταίες «πινελιές» στον αρχικό σχεδιασμό των φετινών αγροτικών τους κινητοποιήσεων, βάζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της χώρας και ανεξάρτητα από τη δύναμη στην οποία επέλεξαν

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *