Πως καταλαβαίνεις εάν κάποιος σας λέει αλήθεια…

Γράφει η Μαΐρα

Πως μπορεί κάποιος να καταλάβει εάν ο συνομιλητής του, του λέει την αλήθεια;  Οι κινήσεις του χεριού προς το πρόσωπο αποκαλύπτουν αν αυτά που λέει ή ακούει είναι αλήθεια ή ψέμματα.

Το σκέπασμα του στόματος:  Είναι μια πολύ διαδεδομένη χειρονομία όταν το άτομο λέει ψέμματα.  Το χέρι σκεπάζει το στόμα και ο αντίχειρας πιέζει το μάγουλο.. κάποιες φορές αυτή η χειρονομία γίνεται με τα δάκτυλα κλεισμένα σας γροθιά.  Βέβαια υπάρχουν ελάχιστοι που προσπαθούν να καλύψουν αυτή τη χειρονομία με έναν αντίστοιχο κοφτό ξερόβηχα.

Το άγγιγμα της μύτης: Συνήθως γίνεται με μικρές ελαφρές τριβές κάτω από τη μύτη.  Μια επιστημονική εξήγηση είναι ότι το ψέμα δημιουργεί στις λεπτές νευρικές αποπλήξεις της μύτης ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο και για αυτό το τρίψιμο της ικανοποιεί το αίσθημα της φαγούρας.

Το τρίψιμο του ματιού: Η φράση, « λες ψέμματα», μέσα από τα δόντια, προκαλεί σφιγμένα δόντια, βεβιασμένο χαμόγελο, συνδυασμένο με το τρίψιμο του ματιού.  Αν προσέξουμε θα δούμε ότι οι ηθοποιοί επί σκηνής την χρησιμοποιούν όταν θέλουν να δώσουν έμφαση του τι γίνεται επί σκηνής, στους θεατές.

Το τρίψιμο του αυτιού: Στην ουσία είναι μια προσπάθεια από την πλευρά του ακροατή να μην ακούει άλλα ψέμματα από τον συνομιλητή του.  Γίνεται είτε με τρίψιμο του πίσω μέρος του αυτιού, είτε με το τράβηγμα του λωβού.

Ξύσιμο του λαιμού: Αυτή η χειρονομία, σημαίνει αμφιβολία ή αβεβαιότητα και αντιπροσωπεύει τη φράση, «Δεν είμαι σίγουρος, ότι συμφωνώ».  Έρχεται σε αντίθεση με τον προφορικό λόγο όταν το άτομο λέει: «μπορώ να καταλάβω, πως αισθάνεσαι», ενώ συγχρόνος, ξύνει το λαιμό του.

πηγή: maira.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tο χέρι του συντρόφου μας… δείχνει τον χαρακτήρα του

Γράφει η Μαΐρα… Πόσοι από εσάς έχετε προσέξει το χέρι του/της συντρόφου σας, καθώς το αγγίζετε; Είμαι σίγουρη ότι ελάχιστοι έχετε παρατηρήσει το σχήμα του χεριού, των δακτύλων και των νυχιών. Και όμως μια προσεκτική ματιά στο σχήμα και στο μέγεθος τους θα σας αποκαλύψει πολύτιμα στοιχεία για τον χαρακτήρα[…]

Περισσότερα »

Έκθεση για τα χρωματιστά υφάδια της Μυκόνου

Ο Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου διοργανώνει την έκθεση “Μυκονιάτικο Υφαντό” ως φόρο τιμής στις γυναίκες που  ύφαναν με τα χρωματιστά υφάδια τους ένα σημαντικό κομμάτι από την ιστορία και την οικονομία του λευκού μας νησιού. Η φήμη του χειροποίητου υφαντού της Μυκόνου που κάποτε πήρε παγκόσμιες διαστάσεις, σήμερα τελεί υπό εξαφάνιση.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *