Πως να ξεπεράσετε το χωρισμό από μία μακροχρόνια σχέση

Όσο περνούσε ο καιρός, νιώθατε όλο και πιο όμορφα μαζί, μέχρι που φτάσατε να νιώθετε ότι είναι το άλλο σας μισό, ότι χωρίς αυτόν τον άνθρωπο η ζωή σας θα ήταν κενή, χωρίς κανένα νόημα.  Νιώθατε απόλυτα ευτυχισμένος/η και ερωτευμένη/η και πιστεύατε ότι θα ήσασταν για πάντα μαζί. 

Παρότι υπήρχαν καβγαδάκια μεταξύ σας, εσείς πάντα βρίσκατε τον τρόπο να τα ισορροπείτε ή έτσι νομίζατε!

Ξαφνικά ο/η σύντροφος σας, σας ζητάει να χωρίσετε. Κάνετε απεγνωσμένες προσπάθειες για να είστε και πάλι μαζί, αλλά μάταια. Τελικά το παίρνετε απόφαση ότι πρέπει να αποδεχθείτε τον χωρισμό και σταματάτε να τηλεφωνείτε συνέχεια, να στέλνετε μηνύματα, να τον/την παρακολουθείτε, να πηγαίνετε στα μέρη όπου συχνάζατε μήπως και τον/την δείτε.

 Μέχρι εδώ καλά.  Τι γίνεται όμως με τις σκέψεις που συνεχίζουν να σας απασχολούν και όσο περνάει ο καιρός γίνονται εντονότερες;  σκάφτεστε ότι δεν θα ξαναερωτευτείτε ποτέ τόσο πολύ άλλον άνθρωπο, ότι δεν θα γνωρίσετε ποτέ κανέναν άλλον που να ταιριάζετε τόσο πολύ, όσο ταιριάζατε με τον/την πρώην σας, ότι σας λείπει πολύ γιατί περνούσατε υπέροχα μαζί.

Ως ένα σημείο έχετε δίκιο να τα σκέφτεστε όλα αυτά και να χάνετε την διάθεση σας.  Όμως με την ίδια λογική, εάν χάνατε τη δουλειά σας, θα έπρεπε να γίνεται επαίτες για να ζήσετε;

Εγκαταλείψτε λοιπόν αυτές τις σκέψεις και ξεκινήστε να ζείτε.  Πως;  Να είστε κυνικά ειλικρινής με τον εαυτό σας.  Σκεφτείτε ρεαλιστικά.  Σκεφτείτε τον/την όπως πραγματικά είναι και μην τον αποθεώνετε στην σκέψη σας.  Είναι και αυτός άνθρωπος και έχει τα ελαττώματα και τις ιδιοτροπίες του.  Αλήθεια πόσες φορές τον/την κατανοήσατε, τον ανεχτήκατε, όπως βέβαια έκανε και ο ίδιος/α, αλλά εσείς λίγο περισσότερο, διαφορετικά θα του λέγατε εσείς να χωρίσετε πρώτος/η.  Στην πραγματικότητα σας είπε να χωρίσετε γιατί δεν ταιριάζετε και όχι ότι σας απέρριψε. Ουδείς τέλειος! 

Π.χ. σκεφτείτε να προσπαθείτε να χωρέσετε σε ένα νούμερο μικρότερο από αυτό που φοράτε.  Θα σας στενεύει, θα δυσανασχετείτε και τελικά θα επιλέξετε αυτό που σας κάνει να νιώθετε άνετα.  Έτσι είναι όλα τα πράγματα στην ζωή μας.  Γιατί τελικά φοράμε τα ρούχα που μας ταιριάζουν, τρώμε φαγητά που μας αρέσουν και επιλέγουμε να έχουμε για φίλους, ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι.

Μήπως τελικά δεν ταιριάζατε και ο χωρισμός είναι μια ευκαιρία για να βρείτε τον/την σύντροφο της ζωής σας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζώδια προβλέψεις από 19 έως 25 Δεκεμβρίου 2015

Του αστρολόγου Γιάννη Μπαρδόπουλου…… Για το Σάββατο 19/12, η Σελήνη είναι στο ζώδιο του Κριού, στις 16:01 πραγματοποιεί θετικό τρίγωνο με τον Κρόνο, και στις 20:55 ο Ερμής συμπορεύεται με τον Πλούτωνα. Συμπέρασμα: η μέρα από το πρωί δείχνει ότι είναι ήρεμη και θετική σε ό,τι κάνετε και σε ό,τι[…]

Περισσότερα »

Ζώδια: Πλανητικό Δελτίο από τις 17 έως τις 11 Ιουλίου

Για το Σάββατο 11/7, η Σελήνη είναι στο ζώδιο του Ταύρου, στις 7:07 η Σελήνη πραγματοποιεί θετικό εξάγωνο με τον Ήλιο, στις 15:55 πραγματοποιεί δυσμενές τετράγωνο με τον Δια και στις 22:57 επαναλαμβάνει την ίδια όψη με την Αφροδίτη. Συμπέρασμα: οι πρώτες ώρες του πρωινού είναι θετικές και υπόσχονται ηρεμία,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *