Πώς θα συζητήσουμε για τα μεγάλα θέματα;

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Κίνημα Αλλαγής η επιλογή της κυβέρνησης να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο θέμα του Ασύλου.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όσοι μιλούν για «κακό μήνυμα» από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν θέλει την συναίνεση, και αναρωτιούνται πώς θα μπορέσουν έτσι να συζητήσουν επί μεγάλων θεμάτων που έχουμε μπροστά μας, όπως ο εκλογικός νόμος και η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν καταλαβαίνουν γιατί θέλησε ο πρωθυπουργός να προχωρήσει μόνος σε μία τέτοια κίνηση, παρά τη δεδηλωμένη τους πρόθεση να υπερψηφίσουν, στέλνοντας από κοινού ένα μήνυμα συναίνεσης, αλλά και αποφασιστικότητας να διασφαλιστεί η ασφάλεια του δημόσιου Πανεπιστημίου. Περιγράφουν μάλιστα ως ‘ανφέρ’ την στάση του πρωθυπουργού, από τη στιγμή που μη έχοντας ευοδωθεί οι προσπάθειες σύγκλισης μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του υπουργείου Παιδείας, η Φώφη Γεννηματά πήρε την πρωτοβουλία να του τηλεφωνήσει, προτείνοντας λύση που θα μπορούσε να τύχει ευρύτερων πλειοψηφιών, με εκείνον όμως να προτιμά να προχωρήσει με τη στήριξη της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Δυσαρέσκεια μεταξύ των ‘πράσινων’ στελεχών εκφράζεται και με αφορμή την τροπολογία της τελευταίας στιγμής του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τον αρμόδιο τομεάρχη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη να κάνει λόγο για «δύο δυσμενέστατες για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις». Σύμφωνα με τον βουλευτή, η τροπολογία αφενός ευνοεί την αυθαιρεσία των εργολάβων και αυξάνει την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, αφετέρου καταργεί την αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος προστασίας των εργαζομένων σε περιπτώσεις απόλυσης χωρίς βάσιμο λόγο που συνδέεται είτε με την ικανότητα και τη συμπεριφορά τους, είτε με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης.

«Οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και απολύονται οποτεδήποτε», λέει, κάνοντας λόγο για δύο ρυθμίσεις που εξυπηρετούν μόνο τα κακώς εννοούμενα εργοδοτικά συμφέροντα και αφαιρούν σημαντικά δικαιώματα του εργαζομένου. Ο ίδιος μάλιστα, καταλήγει ότι ‘ως φαίνεται’, οι δύο αυτές ρυθμίσεις «αποτελούν τον προάγγελο και άλλων δυσμενών αλλαγών στα εργασιακά δικαιώματα και αποδεικνύουν το είδος και το περιεχόμενο των αλλαγών που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης».
Matrix24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για νίκη Σαμαρά έναντι αμφισβητιών μιλά η Συγγρού

Δικαιωμένος από την στάση επιφύλαξης έναντι των κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του σεναρίου στήριξης της όποιας συμφωνίας εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καθώς τόσο οι προτάσεις των δανειστών όσο, κυρίως, αυτές του ΣΥΡΙΖΑ (αύξηση ΦΠΑ και μονιμοποίηση εισφοράς αλληλεγγύης) δύσκολα «καταπίνονται» ακόμα και από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές[…]

Περισσότερα »

Παρέμβαση για το χρέος και σηματοδότηση συνέχειας

Παρέμβαση του Μπάρακ Ομπάμα για την ανάγκη απομείωσης του ελληνικού χρέους αναμένει η ελληνική κυβέρνηση, τόσο με τις δηλώσεις του απερχόμενου πλανητάρχη στην Αθήνα, όσο και με τα όσα θα πει κατ’ ιδίαν πρωτίστως με την Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. Στο Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, επικρατεί ικανοποίηση από τις θέσεις που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *