Πως θα βάψετε εύκολα και γρήγορα τα πασχαλινά σας αυγά

Το βάψιμο των αυγών δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές βαφής των αυγών.

Η πρώτη είναι να βράσεις πρώτα τα αυγά και μετά να τα βυθίσεις στην μπογιά και η δεύτερη είναι να τα βάψεις μαζί με αυτήν. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να γλιτώσεις κόπο και χρόνο, αλλά και να ελαχιστοποιήσεις τις απώλειες!

Υλικά

Για 10-12 άτομα
20 αυγά
1 βαφή κόκκινη εμπορίου (ή ότι άλλο χρώμα θέλετε) που να καλύπτει την ποσότητα των αυγών
1/2 φλιτζάνι ξύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι αδειάζουμε την βαφή και με ένα φλιτζάνι με νερό την διαλύουμε καλά.
Σε μία μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό όσο να καλυφθούν τα αυγά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την βαφή και το ξύδι και τοποθετούμε τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως πλύνει, στον πάτο της κατσαρόλας προσεκτικά.
Ανάβουμε το μάτι στο 6 μέχρι να αρχίσουν μικρές φουσκάλες βρασμού.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε το μάτι στο 1 και μετράμε τον χρόνο, 8 λεπτά για καλά βρασμένα αυγά.
Με μια τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε τα αυγά σε ένα λεκανάκι και ένα ένα τα περνάμε με ένα πανάκι βρεγμένο με λάδι, όπως είναι καυτά.
Tips για φυσικό χρώμα αυγών

Ανοιχτό Κόκκινο
Παντζάρια, κεράσια, βατόμουρα (θα δοκιμάσω και με φράουλες)
Ροζ
Παντζάρια, Μύρτιλλα, Σμέουρα, χυμός κόκκινων σταφυλιών
Μωβ της Λεβάντας
Μικρή ποσότητα χυμού σταφυλιών, λουλούδια βιολέτας (με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού)
Πορτοκαλί
Κίτρινο κρεμμύδι η φλούδα μόνο όχι η σάρκα
Κίτρινο
Κουρκουμάς (1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλυτζάνι νερό)
Πράσινο ανοιχτό
Φύλλα από σπανάκι
Πράσινο χρυσαφί
Φλούδια από κίτρινα μήλα Delicious
Μπλε
Χυμός από μπλε βατόμουρα, κόκκινο λάχανο

Η συνταγή για φυσικό χρώμα αυγών

Χρησιμοποιήστε λευκά αυγά θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα
Καλό καθάρισμα των αυγών με ένα πανάκι με ξύδι.
Τα αυγά πριν τα βράσουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Γεμίζουμε νερό στη κατσαρόλα 1-2 δάκτυλα πιο πάνω να σκεπάσει τα αυγά μας
Προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια ξύδι κατά προτίμηση λευκό Προσθέτουμε τη φυσική βαφή πχ τα παντζάρια (κόκκινο χρώμα).
Ανάβουμε τη φωτιά στη κουζίνα στη μεσαία σκάλα, ώστε να μη ραγίσουν τα αυγά
Τη στιγμή του βρασμού αφήνουμε το νερό να βράσει για άλλα 20 λεπτά
Εάν θέλετε πιο έντονο χρώμα τα αφήνετε για 10-20 λεπτά ακόμα με κλειστή όμως τη φωτιά.
Όταν βαφτούν ικανοποιητικά τα βγάζουμε να στεγνώσουν
Βρέξτε ένα μαλακό πανί ή χαρτί κουζίνας με λίγο λάδι και περάστε τα να γυαλίσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις προσαγωγές στα Εξάρχεια μετά από επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ

Νεαρά άτομα έκαναν αλλεπάλληλες επιθέσεις, αργά χθες το βράδυ, σε διμοιρίες των ΜΑΤ, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ειδικότερα, μετά τις 22:00 και έως τα μεσάνυχτα, τα άτομα αυτά πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε διμοιρίες που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και την Τοσίτσα. Σημειώνεται, ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά έγιναν[…]

Περισσότερα »

Απίστευτο: Εκλογικό κέντρο «φάντασμα» στη Νίκαια – Δεν ψηφίζει κανείς!

Απίστευτο, αλλά ελληνικό! Μέχρι τη μία το μεσημέρι, στο 316 εκλογικό τμήμα της Νίκαιας δεν είχε ψηφίσει κανείς από τους 712 εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο! Οπως είπε στο Mega η δικαστική αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος, Αφροδίτη Μακρή, το 65% των εγγεγραμμένων πρέπει να έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς οι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *