Ποτάμι: Η Άγκυρα να δείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Η πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση, αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι «οι εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και Ακτοφυλακής δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια πληρωμάτων και σκαφών, αλλά και την ειρήνη στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου».

Το Ποτάμι εξαίρει την ψύχραιμη στάση και τη σοβαρότητα με την οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χειρίζονται ακραίες συμπεριφορές της γειτονικής χώρας, οι οποία, όπως τονίζει, για ακόμα μία φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες αστάθειας και ανασφάλειας στην περιοχή, όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου.

«Για πολλοστή φορά καλούμε την Άγκυρα να δείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές, που τίποτε δεν αποκλείει να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις για την περιοχή και όχι μόνο», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις για αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και κόκκινα δάνεια

Δέσμη προτάσεων  για αλλαγές ώστε να καταστεί δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ θα παρουσιάσει την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ στον ΥΠΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελη, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Χρήστος Πρωτόπαπας. «Οι προτάσεις μας θα τεθούν αύριο στον κ. Χαρδούβελη και θα είναι σε τρία επίπεδα: Το πρώτο αφορά διορθώσεις.[…]

Περισσότερα »

Την 5η θέση στη διαφθορά κατέχει η «ηθική» Γερμανία

Οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων, διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014, σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto–Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt. Ο κατάλογος της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, είναι μακρύς. Ξεκινά από τις δωροδοκίες πάσης φύσεως και φτάνει μέχρι την απάτη και το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *