Πότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το Brexit

Η σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που θα ακολουθήσει την έναρξη της διαδικασίας του Brexit εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου θα πραγματοποιηθεί «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» μετά την ειδοποίηση περί έναρξης της διαδικασίας, που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έναρξη στα τέλη Μαρτίου της διαδικασίας του διαζυγίου, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την Ντάουνινγκ Στριτ, δεν αφήνει αρκετό χρόνο για μια σύνοδο κορυφής μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, όπως προβλεπόταν αρχικά.

«Αναμένουμε ότι θα χρειαστούν περίπου 4 έως 6 εβδομάδες για να προετοιμαστούν και να διεξαχθούν οι διαβουλεύσεις με τις 27 χώρες μέλη», σημειώνει η ίδια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωκοινοβούλιο: Θα αξιολογήσει το έργο της Τρόικας

Τα αποτελέσματα της διπλής έρευνας που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας θα αξιολογήσει η ολομέλεια με δύο εκθέσεις που θα συζητηθούν την Τετάρτη 12 Μαρτίου και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη. Η έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικεντρώνεται στις πολιτικές που[…]

Περισσότερα »

Σκωτία: Μάχη μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα

Μόλις μία εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας η μάχη μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών εξελίσσεται στήθος με στήθος. Στις 18 Σεπτεμβρίου οι πολίτες της Σκωτίας που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχιστεί η συμπόρευση με το Ηνωμένο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *