Πρ. Παυλόπουλος: Ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει παρέλθει

Η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σ’ εγρήγορση, καθώς ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, παρέλθει, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου( 19 Μαϊου).

«Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσ’ από την βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, παρέλθει. Γι’ αυτό ακριβώς η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σ’ εγρήγορση», επισημαίνει ο κ. Παυλόπουλος και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «Το Έθνος των Ελλήνων, εκπληρώνοντας στοιχειώδες, ιστορικό και θεσμικό χρέος -με βάση τις διατάξεις του ν. 2193/1994- τιμά και φέτος την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν λησμονάμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας».

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας καταλήγει με την προτροπή: «Κατ’ αυτή την Ημέρα Μνήμης καλούμε όλους τους Λαούς να μην ξεχνούν τα θύματα και κάθε άλλης γενοκτονίας, δοθέντος ότι μόνον έτσι η Οικουμένη -συνακόλουθα δε η Διεθνής Κοινότητα- θ’ αποτρέψει στο μέλλον αντίστοιχα στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Bοηθάει την κυβέρνηση ότι όλοι έχουν στραφεί εναντίον ενός σχεδίου”

Ο πρώην υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ανδρέα Παπασταματίου για το ασφαλιστικό. Απαντώντας στην ερώτηση, αν η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, είπε ότι: «ο τρόπος υπολογισμού είναι βασικό εργαλείο για να έχει κάποιος μια εικόνα της σύνταξης, που θα πάρει», επισημαίνοντας όμως, ότι: «αυτό[…]

Περισσότερα »

«Eξάψαλμος» του Μίκη Θεοδωράκη κατά Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι οι παράλογες ενέργειές της έχουν οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό. Παράλληλα, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης τονίζει ότι η κυβέρνηση «δεσμεύει το μέλλον του λαού για πολλές δεκαετίες» καταστρέφοντας έτσι το παρόν και το μέλλον της χώρας. Στη συνέχεια ο Μίκης Θεοδωράκης,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *