Πραγματική επιτάχυνση της δικαιοσύνης ο θεσμός της διαμεσολάβησης

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Τέλος στην πολύμηνη και σε αρκετές περιπτώσεις πολυετή αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, που αφορούν σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, βάζει ο θεσμός της διαμεσολάβησης από τις 16 Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η σχετική μεταβατική περίοδος.  

Για πραγματική επιτάχυνση της δικαιοσύνης, μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, η δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια Χριστίνα Κουντρούρη, κάνοντας λόγο για έναν εξωδικαστικό τρόπο επίλυσης διαφορών που λειτουργεί συναινετικά και με απόλυτη εχεμύθεια.

Αναφερόμενη στο κόστος της διαδικασίας, υπογράμμισε ότι η αμοιβή του διαμεσολαβητή έχει θεσμοθετηθεί στο ύψος των 170 ευρώ για 2 ώρες, ποσόν που μειώνεται αισθητά εάν η διαδικασία διαρκέσει χρονικά περισσότερο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 2,621 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Στα 2,621 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στα τέλη Οκτωβρίου, από 2,612. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Από το σύνολο των οφειλών το 1,9 δισ. ευρώ αφορούσε σε χρέη φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και τα 627 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Αξίζει να σημειωθεί πως η Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και[…]

Περισσότερα »

Εκλεισε η συμφωνία με την Τρόικα για τις τράπεζες

Πρώτα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μετά θα ξεκινήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. Έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της θα περάσει στον Ιδιωτικό Τομέα και πλέον φαίνεται ότι, μετά και τις κινήσεις των υπολοίπων τραπεζών, ξεπερνιέται συνολικά το “αγκάθι” της ανακεφαλαιοποίησης. Οι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *