Πραγματική επιτάχυνση της δικαιοσύνης ο θεσμός της διαμεσολάβησης

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Τέλος στην πολύμηνη και σε αρκετές περιπτώσεις πολυετή αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, που αφορούν σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, βάζει ο θεσμός της διαμεσολάβησης από τις 16 Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η σχετική μεταβατική περίοδος.  

Για πραγματική επιτάχυνση της δικαιοσύνης, μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, η δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια Χριστίνα Κουντρούρη, κάνοντας λόγο για έναν εξωδικαστικό τρόπο επίλυσης διαφορών που λειτουργεί συναινετικά και με απόλυτη εχεμύθεια.

Αναφερόμενη στο κόστος της διαδικασίας, υπογράμμισε ότι η αμοιβή του διαμεσολαβητή έχει θεσμοθετηθεί στο ύψος των 170 ευρώ για 2 ώρες, ποσόν που μειώνεται αισθητά εάν η διαδικασία διαρκέσει χρονικά περισσότερο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΝΤ: Χρηματοδότηση μόνο με ελάφρυνση του χρέους

Χρηματοδότηση του νέου προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, αφού πρώτα αποφασιστεί ελάφρυνση του χρέους κατά την πρώτη αξιολόγηση, θα εξετάσει το ΔΝΤ, όπως ξεκαθάρισε η Ντέλια Βελκουλέσκου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τα νέα μέτρα που θα ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο ως ένα μεγάλο βήμα προόδου. «Κατά την επίσκεψή μας στην Ελλάδα εργαστήκαμε[…]

Περισσότερα »

Κουρουμπλής: “Αγιοποιείται” ο κύριος Προβόπουλος;

«Με τις πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, μόλις λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνσή του, ο τέως διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος επιχειρεί δύο στοχεύσεις. Αφενός να ‘αγιοποιήσει’ τον εαυτό του ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ πως έσωσε την Ελλάδα και αφετέρου να εκπέμψει για ακόμη μια φορά το φόβο στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *