Πραγματική επιτάχυνση της δικαιοσύνης ο θεσμός της διαμεσολάβησης

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Τέλος στην πολύμηνη και σε αρκετές περιπτώσεις πολυετή αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, που αφορούν σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, βάζει ο θεσμός της διαμεσολάβησης από τις 16 Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η σχετική μεταβατική περίοδος.  

Για πραγματική επιτάχυνση της δικαιοσύνης, μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, η δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια Χριστίνα Κουντρούρη, κάνοντας λόγο για έναν εξωδικαστικό τρόπο επίλυσης διαφορών που λειτουργεί συναινετικά και με απόλυτη εχεμύθεια.

Αναφερόμενη στο κόστος της διαδικασίας, υπογράμμισε ότι η αμοιβή του διαμεσολαβητή έχει θεσμοθετηθεί στο ύψος των 170 ευρώ για 2 ώρες, ποσόν που μειώνεται αισθητά εάν η διαδικασία διαρκέσει χρονικά περισσότερο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη ρευστότητα 500 εκατ. στις ελληνικές τράπεζες

Την παράταση της χορήγησης έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, αλλά με αύξηση του έως τώρα ορίου κατά μόλις 500 εκατομμύρια ευρώ, ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που συνεδριάζει στη Λευκωσία. Με ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα οι τοποθετήσεις του προέδρου της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος[…]

Περισσότερα »

Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής 24/5/15

Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Έργα οδοποιίας στο Δ. Τροιζηνίας – Μεθάνων 1.49 εκ. ευρώ – 15 Αυγούστου 2018 Εθνικό πένθος στην Ιταλία για την τραγωδία στη Γένοβα – 15 Αυγούστου 2018 Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια στις εξαρτήσεις – 15 Αυγούστου 2018

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *