Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μακεδονία, η επόμενη μέρα»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 η εκδήλωση «Μακεδονία, η επόμενη μέρα» στην μεγαλύτερη και κατάμεστη αίθουσα «Ολυμπία» του Royal Olympic Hotel, στην σκιά της Ακρόπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του International Hellenic Association.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιανουαρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο αλλά ουσιαστικά απαγορεύτηκε μετά τηναιφνιδιαστική άρνηση του Πολεμικού Μουσείου, ένα μόλις 24ωρο πριν από την πραγματοποίηση της, να παραχωρήσει την αίθουσα.

Η εκδήλωση «Μακεδονία, η επόμενη μέρα», συνδιοργανώθηκε από το International Hellenic Association (ΙΗΑ) και την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που διαμορφώνεται μετά την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» η οποία πέρασε από το Ελληνικό κοινοβούλιο «με τρόπους και μεθοδεύσεις που θυμόμαστε όλοι», εστάλη άρον-άρον στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως δημοσιεύτηκε αυθημερόν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019), σημειώνει χαρακτηριστικά το ΙΗΑ.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Ε.Α.Α.Σ. απηύθυνε ο Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής τονίζοντας την εθνική ανάγκη να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι καταστροφικές συνέπειες της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Εκ μέρους του ΙΗΑ ο καθηγητής Ηλίας Σταμπολιάδης τόνισε ότι Ελληνικός λαός έδειξε με κάθε νόμιμο τρόπο την μαζική του αντίθεση στην μεθόδευση και στο περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής, αλλά αγνοήθηκε, κακοποιήθηκε με ωμή βία και λοιδορήθηκε με την λάσπη ακραίων χαρακτηρισμών.

Ο πρώτος ομιλητής, ο ιστορικός ερευνητής Γεώργιος Ρωμανός αποκάλυψε εντυπωσιακά ντοκουμέντα τα οποία θεμελιώνουν την ακυρότητα της «Συμφωνίας των Πρεσπών», αποδεικνύοντας με συγκεκριμένα έγγραφα που παρουσίασε, τον εξαιρετικά ύποπτο ρόλο συγκεκριμένων αξιωματούχων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο δεύτερος ομιλητής, Πρέσβης ε. τ. Περικλής Νεάρχου, ανέλυσε το ιστορικό του Σκοπιανού «προβλήματος» από την εφεύρεση του, την εφαρμογή του από τον στρατάρχη Τίτο μέχρι την υιοθέτηση του από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες όπως ο Τ. Σόρος και μεγάλες δυνάμεις όπως η Γερμανία, η οποία από την εποχή του Χίτλερ επιχειρούσε να δημιουργήσει «Μακεδονία» σαν νέο κράτος – υποχείριο στις στρατηγικές της επιδιώξεις.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης, ο γνωστός συγγραφέας, γεωστρατηγικός αναλυτής και Έλληνας Αξιωματικός ε.α. Σάββας Καλεντερίδης, με την μεγάλη του εμπειρία προσέθεσε κύρος στην διαδικασία της εκδήλωσης, πραγματοποιώντας σύντομες αλλά εξαιρετικά εύστοχες παρεμβάσεις, όπως ενημερώνει το ΙΗΑ.

Τέλος, διαβάστηκε ειδικό μήνυμα που απέστειλε στην εκδήλωση η Κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, υπό την αιγίδα των οποίων τέθηκε η εκδήλωση «Μακεδονία, η επόμενη μέρα». Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε δεκάλεπτο βίντεο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

Την Κυριακή 6 Απριλίου ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει τον «21ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας», που είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου). Λόγω του ποδηλατικού γύρου, από τις 9.00 π.μ. και έως το πέρας της διοργάνωσης θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας σε[…]

Περισσότερα »

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι Δικηγόροι του Πειραιά

Απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Πειραιά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της επαπειλούμενης  μετεγκατάστασης των δικαστηρίων από το κέντρο της πόλης στις πρώην αποθήκες Κεράνη επί της οδού Θηβών.  Τα δικαστήρια δεν πρόκειται να φύγουν από τον Πειραιά διαβεβαίωσε εκ νέου μιλώντας στο Κανάλι 1 ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *