Πριν από την ψήφιση του Προϋπολογισμού κλείνουν τα καυτά θέματα της τρίτης αξιολόγησης…

Με πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί αρχές του Δεκεμβρίου προγραμματίζει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης, που επηρεάζουν τον προς ψήφιση προϋπολογισμό.

Η επιστροφή του κλιμακίου των δανειστών στις 27 Νοεμβρίου θα καθορίσει τα θέματα αυτά, ενώ θα ενημερωθεί σχετικά και το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Κυβερνητικές πηγές επιμένουν πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί μέσα Ιανουαρίου, καθώς τον Φεβρουάριο θα συνεδριάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να αποφασίσει ή όχι τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και στο τραπέζι δεν θα πρέπει να βρεθεί οτιδήποτε μπορεί να επιρρίψει ευθύνες στην Αθήνα για καθυστέρηση.

Στόχος, άλλωστε, παραμένει η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει στο πρώτο Eurogroup του 2018, προκειμένου να απελευθερωθεί και η δόση των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εν τω μεταξύ και με δεδομένο ότι τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν σημαντική κάμψη, υποχωρώντας στα επίπεδα του 2009- ο ΟΔΔΗΧ (όπως προ μηνός είχε αποκαλύψει η Realnews) βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τους κατόχους των ομολόγων PSI για τη συμμετοχή τους στην αγορά ομολόγων.

Νέα έξοδος στις αγορές, άλλωστε, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο για μετά τη λήξη της τρίτης αξιολόγησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ικανοποίηση Κομισιόν για τις διαπραγματεύσεις

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρντ λέγοντας ότι σημειώθηκε «καλή πρόοδος». Η ίδια ανέφερε πως η αναχώρηση των θεσμών σήμερα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό[…]

Περισσότερα »

Στα βαθιά μπαίνει από σήμερα η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο Χίλτον καθώς η κυβέρνηση έστειλε χθες τις παρατηρήσεις της στα κείμενα των μνημονίων, του ευρωπαϊκού και του ΔΝΤ, τα οποία προσδιορίζουν τα μέτρα του 2% του ΑΕΠ, για το 2019 και 2020, τα αντίμετρα που θα ληφθούν εφόσον υπάρχει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *