Προανακριτική για Παπαντωνίου με 252 «ναι» και στο… βάθος Σημίτης-χρηματιστήριο

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, αποφάσισε με 252 ψήφους η Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την μυστική ψηφοφορία, ψήφισαν 268 βουλευτές από τους οποίους: 252 ψήφισαν υπέρ, 3 κατά της σύστασης Προανακριτικής, τ4 ψήφισαν «παρών», ενώ βρέθηκαν στην κάλπη 1 λευκό ψηφοδέλτιο και 8 άκυρα.

Ο προεδρεύων, Τάσος Κουράκης, ενημέρωσε το Σώμα ότι η Επιτροπή, θα συγκροτείται από 21 μέλη και θα παραδώσει το πόρισμά της σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών της.
Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, τα κόμματα της οποίας επέκριναν την κυβέρνηση για επικοινωνιακό τακτικισμό λόγω διαπραγμάτευσης. Ωστόσο υπερψήφισαν την πρόταση.

Η διαδικασία προβλέπει την συγκρότηση προανακριτικής και αμέσως μετά θα ξεκινήσει τις εργασίες της. Οταν ολοκληρωθεί η έρευνα το πόρισμα θα υποβληθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αξιολογήσει αν συντρέχει λόγος παραπομπής του πρώην υπουργού σε Ειδικό δικαστήριο, αφού προηγουμένως εκφέρει άποψη και το Δικαστικό Συμβούλιο.

Γιάννος: Έχουν όλα ελεγχθεί

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει στείλει υπόμνημα υποστηρίζοντας ότι όλες οι συμβάσεις «επί 14 χρόνια έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη- ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεων του». Κάνει επίσης λόγο για απόπειρα συκοφάντησης του ίδιου, «τιμωρίας» της κυβέρνησης Σημίτη και εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι το αδίκημα της απιστίας για τον πρώην υπουργό έχει παραγραφεί, όχι όμως και εκείνο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εφόσον αποδειχθεί.

Στο βάθος… Σημίτης

Οπως είπε ο Πρωθυπουργός «χρειάστηκαν 14 χρόνια μόνο για να ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση αλλά ως γνωστόν στα 3 πρώτα χρόνια κάθε πολιτικό πρόσωπο έχει ήδη ξελασπώσει και συνεπώς η δικαστική διερεύνηση εάν και εφόσον ολοκληρωθεί ποτέ δεν μπορεί να ακουμπήσει το πολιτικό πρόσωπα παρά μονάχα παρατρεχάμενους. Αυτό είναι πολύ βολικό». Για να προσθέσει επιτιθέμενος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το άρθρο 86 του Συντάγματος: «Δημιουργήσατε συνταγματική ασπίδα για να ξελασπώνετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αυτή η ασπίδα όμως που προστατεύει την διαπλοκή δεν καλύπτει το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος»» τόνισε.
Real.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου τη Δευτέρα -Η ατζέντα

Για τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συζητήσουν επί των προβλημάτων που έχουν προκύψει, φορτίζουν το κλίμα στη συγκυβέρνηση και αναβάλλουν κυβερνητικές αποφάσεις. Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το[…]

Περισσότερα »

Πριν πάρουν μέτρα… μας έχουν οδηγήσει σε ύφεση

Βολές κατά της κυβέρνησης περιελάμβανε ο χαιρετισμός του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του κόμματός του, Μάριου Σαλμά, με τίτλο Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο. «Σήμερα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε ύφεση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πριν καν πάρει το οποιοδήποτε μέτρο,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *