Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής, ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος και η χώρα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε στην ανατολική είσοδο του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, ο φρούραρχος της Βουλής, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Εσσονται σε “Δημοκρατική Συμπαράταξη”

Το όνομα του με το οποίο θα κατέβουν στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επιβεβαιώνοντας την εκλογική συμπόρευση των δύο κομμάτων. “Έχουμε προχωρήσει σε συμφωνία για μια δημοκρατική -προοδευτική συμπαράταξη με στόχο να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας” είπε μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα[…]

Περισσότερα »

“Σημαντική πρόοδος” από Ευρώπη… “Νέα μέτρα” από ΔΝΤ

Για σημαντική πρόοδο στην συνεργασία που είχαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών και η ελληνική πλευρά έκαναν λόγο οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη, ωστόσο σημείωσαν και την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις ώστε να βρεθούν λύσεις στα «καυτά» θέματα, όπως η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *