Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής, ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος και η χώρα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε στην ανατολική είσοδο του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, ο φρούραρχος της Βουλής, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eπίσκεψη αντιπροσωπείας του Ε. Κ. στην Αθήνα

Διήμερη επίσκεψη 12μελούς αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιείται στην Αθήνα σήμερα και αύριο, 30 και 31 Μαρτίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων (ECON), Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που έχει αποφασίσει να ασκεί το Ευρωκοινοβούλιο στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος. Προβλέπονται[…]

Περισσότερα »

Αγώνας δρόμου για την άμεση επιστροφή της τρόικας

Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα επιδιώκοντας την άμεση επιστροφή της τρόικας. Επιθυμεί να αποφύγει περικοπές κύριων συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και ομαδικές απολύσεις, ωστόσο είναι διατεθειμένη να δεχθεί άμεσα μέτρα περιστολής δαπανών σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, περιλαμβανομένων αποχωρήσεων προσωπικού, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *