“Η Πολιτεία προστατεύει τους «γνωστούς – αγνώστους»…”

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Διαστάσεις πολέμου έχει πάρει η δράση των «αντιεξουσιαστών», ύστερα και απ’ όσα συνέβησαν στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η Αστυνομία χρειάζεται την απαραίτητη πολιτική εντολή προκειμένου να πράξει τα αυτονόητα, δηλαδή να προστατεύσει επαρκώς την περιουσία τόσο τη δημόσια όσο και των πολιτών.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, δεν μάσησε τα λόγια του, κάνοντας σαφές ότι η Πολιτεία με τις πράξεις της προστατεύει τους «γνωστούς – αγνώστους»!

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη εφαρμογής των νόμων για όλους ανεξαιρέτως, ενώ υποστήριξε ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση ατιμωρησίας σε όσους καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες αποτελεί εμπόδιο για την περιπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας.

Απαραίτητη η πολιτική βούληση για να βρεθεί λύση

«Όσο μία Πολιτεία δεν δείχνει τα αντανακλαστικά της στο ότι υπάρχει νομοθεσία, στο ότι υπάρχουν κανόνες σε μία Δημοκρατία, τόσο κάποιοι θα αποθρασύνονται και θα εκφοβίζουν και τον απλό κόσμο. Σε κάποιες ανακοινώσεις είδαμε να γράφουν οι αντιεξουσιαστές “δεν θα σας αφήσουμε σε ησυχία” και άλλα τέτοια παρόμοια. Η Ελληνική Αστυνομία σε συνδυασμό με την πολιτική βούληση πρέπει να βάλει κάτω έναν σχεδιασμό για αυτά τα ζητήματα ώστε να συλληφθούν όλοι αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια και να δικαστούν όπως κάθε πολίτης που παραβαίνει τους νόμους», δήλωσε ο κ. Γερακαράκος.

«Όταν έχουμε να κάνουμε με ζητήματα που αφορούν ομάδες αναρχικών και γενικότερα ομάδες που τρομοκρατούν τον κόσμο είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση, διότι δεν πρόκειται για ένα απλό θέμα, έχει προεκτάσεις, όχι πολιτικές αλλά μέσα στην κοινωνία. Όποια κυβέρνηση και αν έχουμε είτε είναι δεξιά είτε είναι αριστερή, είτε είναι κεντρώα, χρειάζεται πάντα η πολιτική βούληση και γι’ αυτό υπάρχει και πολιτικός προϊστάμενος στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από εκεί και πέρα η Αστυνομία με την σειρά της θα εφαρμόσει έναν σχεδιασμό για να συλλάβει τους ταραξίες και να τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη. Σε μία Δημοκρατία κανένας δεν μπορεί να απειλεί κανέναν», πρόσθεσε.

Τα συχνά επεισόδια και η ατιμωρησία τους εμποδίζουν την ανάπτυξη

«Το ζήτημα των ζημιών που προκαλούν οι “γνωστοί – άγνωστοι” είναι υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει να λήξει γιατί πάει την χώρα πίσω. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και όχι σε αυταρχικό καθεστώς. Από κει και πέρα όμως υπάρχουν κανόνες σε μία Δημοκρατία, που πρέπει να τους σεβόμαστε. Δεν γίνεται το 2018 να ζούμε μία τέτοια οικονομική κατάσταση, να μιλάμε για ανάπτυξη και να ζούμε τέτοια φαινόμενα. Με αυτά που βιώνουμε και με την Πολιτεία να απειλείται, ποιος θα έρθει να επενδύσει σε αυτή τη χώρα;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

«Κανένας πολίτης δεν μπορεί να νοιώθει κατώτερος από άλλους πολίτες. Αν εσείς και εγώ πάμε να σπάσουμε ένα κατάστημα να είστε σίγουροι ότι θα συλληφθούμε και θα μας πάνε στην δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν πολίτες που περνάν πολύ δύσκολα να βλέπουν κάποιους άλλους να σπάνε τις περιουσίες τους ή ακόμα και τις περιουσίες του δημοσίου που τις πληρώνουμε οι ίδιοι από τις τσέπες μας και στη συνέχεια να μην συλλαμβάνεται κανένας!», είπε χαρακτηριστικά.

Ποτέ το κράτος πολιτικός ενάγων για καταστροφείς περιουσιών

Ο κ. Γερακαράκος επισήμανε ότι, «Εδώ και χρόνια το ελληνικό κράτος όλους αυτούς τους κυρίους, με τις πράξεις του, τους προστατεύει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όποτε συλλαμβάνονται “γνωστοί – άγνωστοι”, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους, και οδηγούνται στην δικαιοσύνη, ποτέ σε δίκη το κράτος δεν έχει πάει πολιτικός ενάγων, ακόμα και όταν έχει καταστραφεί δημόσια περιουσία! Αντίθετα η Πολιτεία πηγαίνει ως πολιτικός ενάγων με κάποιες αγωγές από τον δημόσιο κορβανά, όταν κάποιος πολίτης θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από το κράτος».

Όπως τόνισε, «Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ίση για όλους, όχι να ισχύει για κάποιους και οι άλλοι να είναι στο απυρόβλητο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μείωση των εκπτώσεων προχωρά η ΔΕΗ

Μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες και όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ΔΕΗ-3,87% το οποίο επίσης ενέκρινε την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία για τα τιμολόγια. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι[…]

Περισσότερα »

ΟΣΥΠΑ: “Αναστέλλουμε την προκηρυχθείσα απεργία”

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η ΟΣΥΠΑ και τα μέλη της αποφάσισαν να αναστείλουν τη προκηρυχθείσα 48ωρη απεργία για 30/6 και 1/7/14. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι: Επειδή επιδίωξή μας δεν είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, που περιμένουν να ζήσουν από το τουρισμό, αλλά ούτε στο επιβατικό κοινό, την εθνική οικονομία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *