Πρόεδρος Eurogroup: Σημαντικά αποτελέσματα στα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας

Τήρηση των δεσμεύεσων αναμένει ο Μάριο Σεντένο

Στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά την είσοδό του στη σημερινή συνεδρίαση των υπoυργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Μ. Σεντένο επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης και ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Σημείωσε, όμως, ότι θα μπορούσε να προκύψει κάποια συζήτηση για το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

Οι κεντρικοί τραπεζίτες της ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα Πέμπτη την λήψη νέων μέτρων νομισματικής πολιτικής με στόχο την ενίσχυση του πληθωρισμού και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην οικονομία της Ευρωζώνης. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει κάποιας μορφής χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αφού το ευρώ έχει διολισθήσει έναντι των άλλων νομισμάτων. Επίσης,[…]

Περισσότερα »

Στο «τραπέζι» των εταίρων η λίστα της Αθήνας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πετάει για το Παρίσι όπου θα είναι ομιλητής σε συνέδριο, ο Νίκος Θεοχαράκης, γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, μόνος στις Βρυξέλλες για την διήμερη συνεδρίαση του EuroWorking Group, ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρόεδρος του ΣΟΕ, στην Αθήνα και τα τεχνικά κλιμάκια …εσώκλειστα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας να συλλέγουν στοιχεία.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *