Π. Κοκκινιά: Προς Δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, με επίκεντρο σημαντικά έργα στην πόλη, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου και του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Καπαγέρωφ, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Συναντήθηκα με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, με την οποία συζητήσαμε για τα μεγάλα έργα που εξελίσσονται στον Πειραιά, καθώς και μια σειρά έργων τα οποία προγραμματίζονται.

Αναλυτικότερα, συζητήσαμε για την ανάπλαση του Μικρολίμανου και της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναφερθήκαμε επίσης, στις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν σε σχέση με το κλειστό γυμναστήριο Καπαγέρωφ, του οποίου η ανακατασκευή πρόκειται να δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες, στις νέες ασφαλτοστρώσεις τις οποίες έχει μελετήσει και υποβάλει για χρηματοδότηση ο Δήμος Πειραιά, καθώς και στο σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς, το οποίο φτάνει στη δημοπράτησή του.

Όπως είναι λογικό, συζητήσαμε για το μείζον θέμα της πανδημίας και των μέτρων που έχει λάβει, ο κάθε ένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του,   καθώς και για άλλα τρέχοντα θέματα. Η συνεργασία μας με την  Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά είναι συνεχής και εποικοδομητική».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Πραγματοποιήσαμε με τον Δήμαρχο Πειραιά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας, συνάντηση εργασίας για την πορεία των έργων που ήδη υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και σημαντικών έργων τα οποία σε λίγο καιρό θα έχουμε τη χαρά να δημοπρατήσουμε.

Όπως είναι φυσικό, συζητήσαμε και για την αύξηση των κρουσμάτων του Covid – 19 και είμαστε σε ετοιμότητα για ενέργειες εντός των αρμοδιοτήτων μας. Η πολύ καλή συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά συνεχίζεται, με στόχο πάντα τα έργα ουσίας»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη επαφή Χαρίτση με φορείς της Αυτοδιοίκησης

Συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδας  ζήτησε να έχει ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με επιστολές που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Κωνσταντίνο Αγοραστό και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη. Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 13.00, ο κ. Χαρίτσης θα[…]

Περισσότερα »

Πειραιάς: Θερμαινόμενοι χώροι λόγω χιονιά

Eνημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH συγκεκριμένα: Πειραιάς Ακτή Ποσειδώνος 2-4 1ος όροφος Βασ. Γεωργίου Β’ 9-11 (Β1 ΚΑΠΗ) Νίκαια – Αγ.Ι.Ρέντης Ναζιανζου 10 Νίκαια (1ο Νίκαιας, 24ωρο) Κυζίκου 12 και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *