Προς κατάργηση -για εφέτος- των προαγωγικών εξετάσεων (Αποκλειστικό)

Του Νίκου Μπουρσινού

Είναι γνωστό, ότι στο τραπέζι του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκονται, εδώ και ημέρες, διάφορα σενάρια, ως προς το τι θα γίνει, αν η κρίση, λόγω κοροναϊού, παραταθεί.

Αποκαλύπτουμε σήμερα, πως στο «ισχυρότερο» σενάριο προβλέπεται να ΜΗΝ διεξαχθούν, εφέτος, οι προαγωγικές εξετάσεις της Γ΄Λυκείου, ώστε μαθητές και μαθήτριες να μπορούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ανάμεσα στα σενάρια, πάντως, είναι και εκείνο στο οποίο προβλέπεται να ΜΗΝ υπάρξουν προαγωγικές εξετάσεις για ΟΛΕΣ τις τάξεις του Λυκείου.

 Φυσικά, «παίζουν» και μια σειρά άλλων εναλλακτικών προτάσεων, για δραστική μείωση της ύλης, αν τελικά προκριθεί να διεξαχθούν οι προαγωγικές.

Ο χρόνος και η έκταση της κρίσης θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για τις όποιες αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε στα παιδιά, υπομονή και επιμονή, ειδικά σε αυτήν την ιδιαίτερη και δύσκολη γι αυτά περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη

Σε στάση εργασίας την Τετάρτη 11/10/17 από τις 09:00 μέχρι τις 15:00 και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας καλεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τεράστια, και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με: Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου[…]

Περισσότερα »

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Φωτιά στη Μάνη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι τον Ασπρόπυργο Αττικής. Εντωματαξύ φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Μαραθέα στην ανατολική Μάνη.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *