Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Αλ. Χαρίτση με την ΚΕΔΕ

Στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των δήμων.

Αυτά ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στην πρώτη συνάντηση εργασίας που είχε με τους δημάρχους μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με τη συμμετοχή της υφυπουργού, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, και του γ.γ. του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη.

Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις) σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Παράλληλα, κάλεσε τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερώσουν άμεσα το υπουργείο για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να υπάρξουν και άλλα ανάλογα προγράμματα.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελλείμματος που υπάρχει στις δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων, με σημαντική αύξηση των κονδυλίων. Όπως ενημέρωσε τους δημάρχους, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλα τα ώριμα σχέδια που υπάρχουν στους δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

Για τον «Κλεισθένη» ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι πλέον αποτελεί νόμο του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί με τη συνεργασία όλων, σημειώνοντας ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση δεν αφορά μόνο τον εκλογικό νόμο, αλλά και άλλα πολύ σημαντικά θέματα, όπως ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που θα πρέπει να προχωρήσουν με κοινή προσπάθεια και συνεργασία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργηθεί μια μόνιμη ομάδα συνεργασίας, με αντικείμενο την επεξεργασία όλων των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την άμεση εξεύρεση λύσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα.

Όπως υπογράμμισε, στόχος είναι να βρεθούν λύσεις για όλες τις παθογένειες που υπάρχουν στον χώρο της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, με έμφαση τις δυσλειτουργίες που έχουν προκαλέσει οι διατάξεις του νόμου «Κλεισθένη», ο οποίος, όπως ανέφερε, «αντί να ενισχύει την τοπική διακυβέρνηση, προωθεί την ετεροδιοίκηση».

«Θα περιμένουμε να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του υπουργού, γιατί η Αυτοδιοίκηση δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να χάσει άλλο χρόνο» είπε ο κ. Πατούλης.

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το “Λιμάνι της Αγωνίας” συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας – που έχει υπερ15ετή διαρκή παρουσία στα κοινά του Πειραιά – συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του φετινού διοργανωτή Δήμου Πειραιά προς τους φορείς πολιτισμού της πόλης. Η συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις έχει τριπλό στόχο: – Η συμβολή[…]

Περισσότερα »

Νέα δρομολόγια προς Αίγινα Μέθανα και Πόρο

Δεκτό έγινε από την την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, το αίτημα της Περιφέρειας Αττικής για αύξηση των δρομολογίων κατά μία μέρα από δύο σε τρία δρομολόγια και συγκεκριμένα Κυριακή 9.30 το πρωί από Πειραιά για Αίγινα, Μέθανα και Πόρο και επιστροφή αυθημερόν στη 13.45 το μεσημέρι από Πόρο προς Αίγινα, Μέθανα,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *